Vil du arbejde gratis for Zenia Stampe?

Lille spejl på vægen der hvem er dummest i landet her
Lille spejl på vægen der hvem er dummest i landet her

Den radikale folketingspolitiker søger gratis arbejdskraft

KØBENHAVN: Hvis du har drømt om at skrive pressemeddelelser og debatindlæg, få idéer og udvikle dem, gennemgå mails, researche og arrangere møder for en folketingspolitiker, har du nu chancen.

Den radikale folketingspolitiker, Zenia Stampe, søger nemlig en frivillig – der også vil arbejde frivilligt – til et job 15 timer om ugen. Jobbet som assistent er nemlig ulønnet.

Og den eftersøgning efter en medhjælper, der foregår på Stampes egen hjemmeside og på Facebook, har nu fået massiv kritik på de sociale medier og i online debatindlæg.

– Det er udnyttelse

På Zenia Stampes Facebookside har folk blandt andet skrevet:

– Hvorfor lønner du ikke folk for arbejde? Det er udnyttelse, skriver Nazila Roxana Vida Kivi.

Mia Jo Otkjær skriver:

– Det lyder godt nok meget som en studentermedhjælper-stilling – uden løn. Frivilligt arbejde bør ske på græsrodsniveau i ungdoms- og lokalafdelingerne af dit parti, ikke i Folketinget. Om ikke andet så søg dog en praktikant, der i det mindste kan få merit på sit studie for tjansen.

Fri telefon og computer

I jobbeskrivelsen står der, at den frivillige skal ”booste mit arbejde som folketingspolitiker og debattør. Det vil sige, at gøre alt det, som jeg selv gør i dag, men som jeg godt kunne bruge et par ekstra øjne og hænder til.”

Man får stillet både fri telefon og en bærbar computer til rådighed, ligesom man får plads på Zenia Stampes kontor på Christiansborg.

Kan ikke se problemet

Efter kritikken på internettet har politikeren skrevet endnu et indlæg på sin Facebookside, hvor hun forsvarer sin måde at søge gratis arbejdskraft på.

– Jeg forundres over den harme, mit opslag om en frivillig medarbejder har vakt. Frivilligt engagement er fundamentet for alle partier og på alle niveauer i vores demokrati. Før jeg blev valgt til folketinget, lavede jeg selv frivilligt politisk arbejde ved siden af mit studie og job, skriver Zenia Stampe og fortsætter.

– Frivillighed er med til at binde vores demokrati, samfund og kultur sammen. Det er ikke noget, jeg skammer mig over. Tværtimod: Det er noget, jeg er stolt over.