Takt og tone-dronning til Zenia Stampe: – Du er en rejekælling

Inge Corell "Du burde skamme dig” og ”Mon du har et spejl hjemme. Se i det.
Inge Corell
“Du burde skamme dig” og ”Mon du har et spejl hjemme”. Se i det.

Du har et ganske sødt ansigt, men med den heksefrisure, du optrådte med i aftes, ødelægger du meget for dig selv.”

Sådan lyder nogle af vendingerne i den mail, som Inge Correll fredag aften sendte til den radikale udlændingeordfører Zenia Stampe, efter hun havde optrådt i en tv-debat på DR’s Deadline omhandlende Venstres udlændingestramninger.

Her diskuterede hun med Venstres Marcus Knuth, og tilsyneladende agerede Stampe ifølge Inge Correll ikke inden for rammerne af god takt og tone:

Zenia Stampe bliver i mailen kaldt rejekælling og kritiseret for at snylte på offentlige kasser som folketingspolitiker, og efterfølgende har Stampe valgt at smide mailens indhold op på sin Facebook-væg.

 

Zenia Stampe

”Kære Zenia Stampe.

Din optræden i Deadline i aftes var under AL kritik.

Du afbryder konstant – du bræger op som en anden rejek…….. – du nedgører et kultiveret. dannet menneske for åben skærm – du optræder som bedre vidende og glemmer helt at du er på TV- et medie, der er betalt af de dansk skatteborgere.

Mangler almindelig pli
Tv2.dk har ringet til Inge Correll, der ud over at være en driftig erhvervskvinde og tidligere direktør for Havreholm Slot, også er forfatter til en række bøger om takt og tone, for at få et svar på, hvorvidt tonen i mailen er i overensstemmelse med hendes egne regler på området, men Inge Correll har kun en enkelt kommentar:- Det, at hun går videre med brevet, beviser jo bare endnu en gang, at hun mangler almindelig pli.Du har selv skrevet bøger om takt og tone. Hvordan vil du selv betegne tonen i din mail?- Det har jeg ingen kommentar til, men tak fordi du ringede.

Humoristisk indslag
Zenia Stampe selv tager mailen med et smil, og det er kun afsenderen, der får brevet til at adskille sig fra mange af de andre kommentarer, som hun modtager som De Radikales udlændingeordfører:

– Det her er et af de mere humoristiske indslag. Man får som udlændingeordfører mange mail og kommentarer, fordi det er et område, som bringer mange følelser i kog – i alle lejre. Jeg morer mig bare over, at man kalder sig ekspert inden for takt og tone og så sender et brev af denne karakter, for jeg synes ikke tonen er særlig god i mailen.

Det ville vi jo også gerne spørge Inge Correll om, men hun ønsker ikke at forholde sig til tonen. Hun nøjes med at sende en kritik af, at du vælger at offentliggøre mailen. Hvad siger du til det?

– Det kan jeg slet ikke forstå, for hun står vel ved kritikken, da hun lægger navn til, og det sætter jeg pris på, siger Zenia Stampe og tilføjer, at hun er vant til modtage ondsindede breve og kommentarer.

– Jeg er får mange af den slags mail, og jeg er blevet alverdens ting. Jeg undrer mig bare over, hvorfor min frisure skulle være relevant, og hvordan man kan kalde mig rejekælling, når det kommer fra netop Inge Correll, siger Zenia Stampe til Tv2.dk.