Pape og Stampe i skænderi: ‘Jeg er dybt rystet over dig!’

Lille spejl på vægen der hvem er dummest i landet her
Lille spejl på vægen der hvem er dummest i landet her

Zenia Stampes opdatering om soldater på gaden er endt i mundhuggeri mellem hende og Søren Pape Poulsen

 

Den konservative leder Søren Pape Poulsen og den radikale værdiordfører Zenia Stampe er endt i et kæmpe Facebook-skænderi, efter Stampe har sået tvivl om, hvorvidt hun stoler på danske soldaters overblik i en tilspidset situation, hvis de – som et politisk flertal er klar til – skal kunne bevogte udsatte terrormål inden for Danmarks grænser.

‘Hvad er risikoen for, at en soldat tager fejl af ven og fjende, når han pludselig skal operere i en helt anden kontekst?’, spørger Zenia Stampe på sin Facebook-profil om danske soldater, der ifølge hende ikke skal kunne operere på bl.a. Nørreport.

Det har fået Søren Pape til tasterne, hvor han ‘dybt rystet’ langer ud efter Stampes tilgang til de danske styrker.

‘Jeg er dybt rystet over dig! Vil du ikke godt vise lidt respekt for vores soldater? De er sådan set trænet til at passe på civile og se forskel på ven og fjende. Den vurdering skal de foretage hver eneste dag de er i felten,’ skriver Søren Pape bl.a. på sin Facebook-profil.

Kære Zenia

Jeg er dybt rystet over dig!

Vil du ikke godt vise lidt respekt for vores soldater? De er sådan set trænet til at passe på civile og se forskel på ven og fjende. Den vurdering skal de foretage hver eneste dag de er i felten. Vi har sendt dem ud til verdens brændpunkter og de fortjener vores respekt, anerkendelse og totale opbakning! Jeg kender flere soldater og føler det så frustrerende på deres vegne at skulle læse det du skriver. Det er så respektløst

Og i øvrigt. Hvor mange “venner” tropper lige op med våben ved Carolineskolen? Umiddelbart har jeg nemlig ret svært ved at se, hvilken privatperson der skulle have en god grund til at slå et smut forbi en skole med er våben.

Jeg håber du vil give vores soldater en uforbeholden undskyldning!!

Søren Pape Poulsens forargelse er dog ikke oprigtig, mener Zenia Stampe, der har svaret igen med en kritik af den konservative formand.

‘Så kære Søren: Hold din forlorne forargelse for dig selv. Den er patetisk. Det er et usmageligt forsøg på at kvæle demokratisk debat om et væsentligt samfundsanliggende, der angår os alle,’ skriver værdiordføreren bl.a. som modsvar.

Søren Pape Poulsens forargelse er dog ikke oprigtig, mener Zenia Stampe, der har svaret igen med en kritik af den konservative formand.

‘Så kære Søren: Hold din forlorne forargelse for dig selv. Den er patetisk. Det er et usmageligt forsøg på at kvæle demokratisk debat om et væsentligt samfundsanliggende, der angår os alle,’ skriver værdiordføreren bl.a. som modsvar.

Kære Søren

Jeg er ikke rystet over dig. Men jeg er så uendelig træt af den falske forargelse, som konservative politikere svinger frem, hver eneste gang man taler om danske soldater.

Jeg respekterer danske soldater. Netop derfor taler jeg om dem og til dem som professionelle mennesker. Jeg behandler dem ikke som rådne æg, svæklinge eller børn. Vi har at gøre med seriøse hårdtarbejdende mænd og kvinder, der sagtens kan holde til debat, til overvejelser, tvivl eller kritik.

Jeg har hørt borgerlige politikere spille forargede på soldaternes vegne så mange gange. Og det blokerer for enhver diskussion om danske soldaters opgaver og funktion. Det argument er en hæmsko for udvikling af det danske forsvar. Vi må kunne diskutere krig og prioriteter. For ellers sker der jo ingenting.

Og kære Søren. Du siger det jo selv. Danske soldater er uddannet til at operere ”i felten” og i ”verdens brændpunkter.” Men Nørreport er ikke felten eller et af verdens brændpunkter. Det er Danmark. Det er vores land. Det er et sted, hvor danskere skal føle sig trygge. Soldater hører ikke til i bybilledet i et land i fredstid. Militær tilstedeværelse fører ikke til tryghed, det fører kun til det modsatte.

Politiforbundets formand har her til aften udtalt ”Danmark er ikke i krig. Militæret er uddannet til at gå i krig. Politiet er uddannet til at agere i forhold til civilbefolkningen. Det er politiet, der er myndighedsudøvende i fredstid.” Det er jeg enig i.

Mener du nu også, at politiet skylder danske soldater en undskyldning? Eller skal du nu til at sige undskyld til politiet? Nej, sådan kan vi jo ikke tale sammen.

Så kære Søren: Hold din forlorne forargelse for dig selv. Den er patetisk. Det er et usmageligt forsøg på at kvæle demokratisk debat om et væsentligt samfundsanliggende, der angår os alle.

Flertal for ideen

Et flertal i Folketinget er klar til at lade forsvaret bevogte mulige terrormål og hjælpe med kontrol ved den danske grænse.

Det har siden vakt voldsom debat og er bl.a. blevet kritiseret af politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.

Han mener ikke, at militæret kan erstatte politiet i bevogtning af mulige terrormål.

– Danmark er ikke i krig. Militæret er uddannet til at gå i krig. Politiet er uddannet til at agere i forhold til civilbefolkningen. Det er politiet, der er myndighedsudøvende i fredstid.

– Vi er uddannet på to vidt forskellige måder. Derudover er der selvfølgelig signalværdien i det, siger han til Ritzau.