Flygtninge smadrer ferieboliger!

Zenia Stampe er tilbage på Borgen. ,,Gud bevare Danmark,,
Zenia Stampe er tilbage på Borgen.
,,Gud bevare Danmark,,

Så du det i går? En udlejer i Brøns havde oplevet, at flygtninge lavede bål på gulvet, tissede i madrasserne, smadrede ruder og ødelagde møblerne.

Det er en voldsom historie. Men den er simpelthen ikke rigtig. Hele Danmark talte om det, alle hoppede i fælden. Historien er pustet op og promoveret af udlejeren Alice Lauridsen, der er kendt for ofte at skrive og dele meget heftig udlændingekritik på de sociale medier.

Allerede i januar skrev Jyske Vestkysten artikler om det paradoksale i, at en person, der er en kendt modstander af flygtninge i Danmark, vælger at leje ud til flygtninge. Til det sagde Alice Lauridsen ”Jeg har ikke nogen kommentarer til det. Du skal lade mig og flygtningene være i fred. Jeg har ikke noget at snakke med jer om overhovedet. Du skal overhovedet ikke nævne mig i JydskeVestkysten, er du med på det?”

Men i denne uge ville Alice Lauridsen altså gerne i medierne. Og hendes historie om de hærgende flygtninge rejste lynhurtigt gennem medielandskabet. En række politikere fandt de store ord frem. ”Helt vanvittigt” og ”en skandale” sagde Peter Skaarup (DF). ”Forrykt” og ”utaknemmeligt” sagde integrationsminister Inger Støjberg (V).

Det er Tønder Kommune, der driver asylcentret for udlændingestyrelsen. Her siger en embedsmand: ”Det er simpelthen ikke rigtigt. Der har ikke været bål på gulvet. Det passer heller ikke, at beboerne har brugt madrasser som toilet. Men der har altså også været børn i centret, og hvis nogen er kommet til at tisse i sengen, har det nok andre årsager.” Sådan siger Lars Møldrup og fortsætter: ”Beskyldningerne er helt ude af proportion, og vi kan slet ikke genkende det billede, udlejeren tegner.” Lars Møldrup piller udlejerens kritikpunkter fra hinanden et efter et. Tilbage står en historie, som ikke er en historie, men som hele medie-Danmark i går flokkedes om som måger efter en fiskekutter. Og tænk. Ministeren fløj med og var en af de kraftigste stemmer i koret.

Kære Inger Støjberg: Det eneste, der er forrykt, er din opførsel. Tænk at du vælger at gå direkte i medierne for at råbe ad flygtninge i stedet for at spørge dine egne medarbejdere i Udlændingestyrelsen om, hvordan tingene hænger sammen. Du skal forestille at være integrationsminister. Tror du, at din usaglige og skrupelløse flygtninge-bashing gavner integrationen?

Alice Lauridsen fik sit feriecenter i Brøns ved varde raseret af asylansøgere, som hun lejede boligen ud til via Udlændingestyrelsen.
Alice Lauridsen fik sit feriecenter i Brøns ved varde raseret af asylansøgere, som hun lejede boligen ud til via Udlændingestyrelsen.