Debattør revser kendt politiker: ‘Derfor, kære Zenia Stampe, er det faktisk krigstid’

Sognepræst Marie Høgh retter et hårdt angreb mod De Radikales Zenia Stampe, som hun anklager for ikke at forstå, hvem det danske samfunds reelle fjender er.

 

Byline billede: Sognepræst Marie Høgh

Sognepræst Marie Høgh
Det gør hun i en blog på Berlingske efter at Stampe har gjort sig til talerør for, at forsvaret ikke skal bevogte mulige terrormål og hjælpe politiet med at kontrollere den danske grænse, som et flertal på Christiansborg ellers ønsker.

‘Vi skal vogte os for den fjende, der udgiver sig for at være ven. Med veltrimmet skæg og nystrøget skjorte er han tilsyneladende velintegreret. Ingen vogter sig for den uskadelige. Men fjenden er i landet, smilende går han rundt iblandt os – og derfor, kære Zenia Stampe, er det faktisk krigstid,’ skriver Marie Høgh i Berlingske.

Det kan ikke tolkes som andet end en lige højre til Zenia Stampe. For tre dage siden brugte den radikale politiker nemlig samme argument som begrundelse for, at soldater ikke skal sættes ind i fredstid.

‘En mand med et våben er ikke bare en mand med et våben. Politiet er uddannet til at beskytte civile i fredstid. Soldater er uddannet til at nedkæmpe fjender i krigszoner. Det er to meget forskellige ting. Og jeg kan ikke lade være med at spørge mig selv: Hvad er risikoen for, at en soldat tager fejl af ven og fjende, når han pludselig skal operere i en helt anden kontekst?,’ skriver Zenia Stampe på Facebook.

Artiklen fortsætter under opslaget.

 

Sognepræst Marie Bøgh (tv) mener ikke, Zenia Stampe har forstået, hvem vores reelle fjende er.

 

 

Sognepræst Marie Bøgh (tv) mener ikke, Zenia Stampe har forstået, hvem vores reelle fjende er.© Leveret af BT Sognepræst Marie Bøgh (tv) mener ikke, Zenia Stampe har forstået, hvem vores reelle fjende er.
Men dermed negligerer hun den trussel, det danske samfund står overfor og misforstår, hvem der er vores virkelige fjender, mener Marie Høgh.

Frygt og trusler er blevet hverdag

‘Ja, ikke overraskende har de Radikales sprechstallmeister, Zenia Stampe, rent faktisk ikke forstået, hvem der er fjende og ven. Men uden at opdage det, har hun leveret en pointe: Det er vores helt store problem – vi kan ikke se, hvem der er ven og fjende,’ skriver hun og påpeger, at den ene attentatmand fra terrorangrebet i Bruxelles så uskyldig ud med sin bøllehat, og at Lars Hedegaards attentatmand var klædt ud som postbud.

Til gengæld konstaterer hun tørt, at Jægerkorpset løste opgaven til punkt og prikke, da det blev sat ind efter terrorangrebet på Krudttønden.

I det hele taget har terrortruslen og truslen fra ekstreme miljøer flere steder i Danmark ifølge Marie Høgh ført til, at forholdsregler, der for bare få år siden ville have været utænkelige, er blevet hverdagskost.

‘Folkevalgte politikere kan ikke gå frit omkring på gaden uden beskyttelse af PET. Sikkerhedsopbuddet er enormt, du bliver gennemlyst ind til knoglerne og tasken endevendt før du kan deltage i debatarrangementer, hvor ordet er frit. Der er steder i landet, hvor homoseksuelle ikke kan gå i fred hånd i hånd. Der er terrortrusler, attentatforsøg, og debattører, der forfægter ytringsfrihed og kritiserer islamtotalitære dogmer, frygter, at deres navne står på dødslister. Dagligliv i Danmark,’ skriver hun.

Marie Høgh drager en parallel til den situation, Danmark stod i under den tyske besættelse fra 1940 til 1945. Danskerne vænnede sig nok til mørklægningsgardiner og spærretider og erstatningskaffe, men fandt sig ikke i, at femtekolonnefolk spredte mistro, frygt og usikkerhed.

‘Meget undertrykkelse og vold skulle begås, før alle forstod alvoren. Hvor meget i dag? Dengang rejste folket sig; de kan gøre det igen,’ skriver Marie Høgh.