Verdens mest forfulgte religion

Morten Uhrskov Jensen

Uden sammenligning er det kristne, der oftest forfølges.

Allerede en rapport fra 2012 hævdede, at kristne udsættes for 80 procent af al religiøs forfølgelse, og er det tal nogenlunde korrekt, er det næppe faldet siden da, efter at Islamisk Stat er begyndt at operere.

På den assyriske nyhedsside, aina.org, er der daglige påmindelser om, at der er forskel på, hvor meget forskellige religioner udsættes for overgreb. Eller mere præcist hvor mange med en bestemt tro, der chikaneres og i en lang række tilfælde myrdes.

Det burde ikke komme som en overraskelse for nogen, at de farligste områder at befinde sig i som kristen ligger i muslimsk dominerede lande med Nordkorea som undtagelsen. Nordkorea topper en liste, der sine steder ser lidt underlig ud og bl.a. registrerer forfølgelse af kristne i Mexico. Men ellers giver det glimrende mening, at en stribe lande i toppen af listen udgøres af lande som Irak, Syrien, Afghanistan og Pakistan.

Jeg skriver ikke ret tit om religionen islam. Dels har jeg ikke videre forstand på den, dels er det mig indlysende, at Danmark og Europa skal standse enhver ikke-europæisk indvandring helt, hvis danskerne og europæerne skal have hjemlande, de kan kalde deres. På den anden side er det da logik på konkret plan, at muslimsk dominerede lande synes at udøve en ganske særlig grad af intolerance overfor anderledes tænkende og troende.

Jeg forlanger egentlig ikke alverden, bare at medierne herhjemme og generelt i Vesteuropa gider at udvise en smule sund dømmekraft og beskrive virkeligheden, som den er. Og den er altså bl.a., at det er kristne, der langt ofte forfølges, og at forfølgerne hyppigst er muslimer.

Det kunne man vel godt skrive en enkelt gang om ugen, ikke sandt? TV-Avisen og TV2-Nyhederne kunne vel gerne bringe indslag om det bare et par gange om måneden, ikke også?

Men sådan er det desværre ikke. Der er åbenbart ikke en tilstrækkelig interessant historie at fortælle her. Gad vide hvorfor?