Tyrkiet sender bevidst “lødsladte” Isis terrorister i Europa, siger Jordans kong Abdullah

"Det faktum, at terrorister kommer til Europa er en del af tyrkisk politik '
“Det faktum, at terrorister kommer til Europa er en del af tyrkisk politik ‘

Tyrkiet eksporterer Isis-forbundne terrorister til Europa, efter kong Abdullah af Jordan mening.

Monarkens bemærkninger blev fremsatunder et møde med medlemmer af den amerikanske Kongres, hvor han sagde, at islamistiske militante blev “fremstillet i Tyrkiet” og “sluppet løs” i Europa.

Han brugte også debriefing, afholdes efter en annulleret rendezvous med den amerikanske præsident Barack Obama, for at minde de amerikanske politikere i Tyrkiets påståede medvirken i at købe Isis olie.

“Det faktum, at terrorister kommer til Europa er en del af tyrkisk politik,” sagde kong Abdullah. “Tyrkiet holder på at EU har givet et dem håndslag på at de er ok.”

Argumenterer, at den autokratiske tyrkiske præsident Tayyip Erdogan tror på en “radikal islamisk løsning på regionen”, siger kong Abdullah.

“Tyrkiet søgte en religiøs løsning på Syrien, mens vi ser på moderate elementer i syd og Jordan pressede på for en tredje mulighed, der ikke ville tillade en religiøs indstilling.”

Mødet blev afholdt den 11. januar, men detaljer om kongens udtalelser er først lige blevet lækket af Mellemøsten Eye.

Selv om Tyrkiet og Jordan er officielt allierede, har krisen flygtning øget spændingerne mellem de to nationer. Kong Abdullah er forståelig nok vred over EUs generøse tilbud af kontanter og diplomatiske bånd til gengæld for Tyrkiet at begrænse den videre strøm af flygtninge i kontinentet.

På omtrent 75 mio, Tyrkiets befolkning er over ti gange større end Jordans, hvilket betyder den arabiske nation er vært for et forholdsmæssigt større antal flygtninge.

Tale til politikere, herunder John McCain og Paul Ryan, kong Abdullah hævdede også, at jordanske specialstyrker med “med nosser” var involveret i hemmelige operationer i Syrien.

Selvom tilstedeværelsen af jordanske soldater ikke kunne bekræftes, har nationen sikkert været involveret i uddannelse oppositionens krigere, spionage, der giver våben og ammunition og et begrænset antal luftangreb.

Men hvis deres rolle i konflikten stiger, vil de sandsynligvis til at komme i yderligere kampe med andre centrale aktører i regionen, især Tyrkiet og Rusland. I sin debriefing med de amerikanske politikere, den jordanske monark beskrev en anspændt stand-off mellem tyrkiske, israelske og russiske krigsfly