Tidligere Isis militant, der voksede op i England, siger koalitionen bombekampagne vil drive flere jihadister til at iværksætte angreb

I et interview med The Independent, den tidligere jihadist afslører han engang arbejdede for Royal Mail som postbud

Harry-Sarfo-video.jpg

Harry Sarfo dukkede op i en Isis propaganda video udstedt i 2015, hvor to fanger blev henrettet af andre militante

Den amerikansk ledede bombekampagne mod Isis vil drive flere jihadister til at lancere terrorangreb i Vesten, har en tidligere militant, der voksede op i UK sagde.

Harry Sarfo sluttede si til den såkaldte islamiske stat i Syrien og dukkede op i en af sine berygtede propaganda udførelse videoer før han bliver desillusioneret med omfanget af brutalitet, han så og flygter fra gruppen.

I en udveksling med The Independent fra den tyske fængsel, hvor han afventer retssagen for sine terror handlinger, Sarfo hævdede, at brugen af luftangreb fra den amerikansk ledede koalition vil inspirerende flere tilhængere til at begå grusomheder på andre steder, herunder europæiske fastland.

bilal-1.jpg

Han tog navnet Bital da han konventerede til islam

“Bombekampagne giver dem flere rekrutter, flere mænd og børn, der vil være villige til at tro på deres løgne, fordi de har mistet deres familier i bombningen,” sagde han.

“For hver bombe, vil der være nogen til at bringe terror til Vesten.

“De ved, at Vesten er bange for at sætte støvler på jorden. Selv hvis det sker en dag, har de fik masser af mænd venter på vestlige tropper at ankomme. For dem løftet om paradis er alle de ønsker. ”

Sarfo blev født i Tyskland og flyttede til London som teenager, hvor han gik på college og senere konverteret til islam. Han blev radikaliseret tilbage i Tyskland før tiltrædelsen af “kalifatet” i april 2015.

Han blev anholdt på hans tilbagevenden til Europa tre måneder senere og er nu blevet tiltalt, herunder at være medlem af en udenlandsk terrorgruppe og krænke tyske våben love.

Tyske anklagere siger, at Sarfo, som de navn som Harry S, “erklærede sig parat til at kæmpe i en særlig enhed af organisationen”, og fik specialist kamptræning håndtering automatiske våben.

Engelske fly gøres klar

Efter at have forladt enheden i juni 2015 optrådte han transporterer Isis ‘sort flag i en video, der opfordrede til tyskerne at deltage Isis i Syrien, eller angribe “vantro” hjemme.

I et interview foretaget via e-mail via sin advokat, Sarfo siger de blodige konsekvenser af Isis ‘ekstreme fortolkning af sharia-lovgivningen drev ham til at vende ryggen til terrorgruppen.

“Jeg var uddannelse i den islamiske stat særlige kraft i Syrien og omkring Raqqa, hvor kvinder er totalt dækket, og medlemmer af den islamiske stat er bevæbnet med våben som Kalashnikovs, M-14s og M-16,” sagde han.

“Butikker lukker, når opkaldet af bøn starter og åbne igen, når bønnen er færdig. Der er checkpoints overalt med bombardementer næsten hver dag.

“Jeg var vidne steninger, halshugninger, skyderier, hænder hugget ud og mange andre ting. Jeg har set børnesoldater – 13-årige drenge med eksplosive bælter og Kalashnikovs. Nogle drenge selv køre biler og involveret i henrettelser.

“Min værste hukommelse er af henrettelsen af seks mænd skudt i hovedet af Kalashnikovs. Den hugge af en mands hånd og gøre ham holde den med den anden hånd.

“Den islamiske stat er ikke bare uislamisk, det er umenneskeligt. En  bror dræbt sin egen bror på mistanke for at være spion. De gav ham ordre til at dræbe ham. Det venner dræber venner. ”

Efter en opvækst præget af fattigdom, fordrivelse og kriminalitet, tilsidst landede ham i fængslet med en kendt jihad , Sarfo minde ham om “folk fra alle dele af verden genforenet under ét flag” som nøglen  til gruppen.

I løbet af sin tid i Raqqa,  sagde Sarfo at han havde forslag og diskussioner om angreb i Europa, siger han og andre udenlandske jihadister blev spurgt, om de ville være villige til at udføre grusomheder i Storbritannien, Tyskland og “Dar al-Kufr” – land vantro

Han er frafaldt, men at mange af hans kolleger europæiske krigere havde ingen sådanne forbehold.

Blot måneder efter at han blev afhørt af personalekonsulenter i april, en gruppe af militante udnyttede flygtningekrisen at genindtræde Europa og forberede de massakrer, der ville dræbe 130 mennesker i Paris.

Hovedmand Abdelhamid Abaaoud fortalte en ven, han var blandt 90 Isis terrorister, som vendte tilbage til kontinentet og gået til jorden som forberedelse til yderligere grusomheder, herunder eventuelt bombningerne, der forlod mere end 30 mennesker døde i Belgien i sidste måned.

Europol anslår, at op til til 5.000 jihadister kunne være i Europa efter vender tilbage fra terrorist træningslejre og agenturets direktør har advaret kontinentet står over for sin “største terrortrussel i mere end et årti”.

Sarfo flyttet fra sin hjemby Bremen til London som teenager og gik på at deltage i tre gymnasier i den britiske hovedstad, konvertere til islam i en alder af 20 efter at være blevet introduceret til religion af venner og blive et forbillede til lokale “muslimske unge” .

Efter at have studeret for kurser i engelsk, byggeri og boliger, og få deltidsarbejde på Royal Mail og Wickes, blev hans liv i England afbrudt, da han blev tvunget til at vende tilbage til Tyskland for at tjene en fængselsstraf for en 2010 røveri.

I fængslet fandt han sig selv i tæt kvartaler med kendt jihad recruiter forbundet med al-Qaeda, som lærte ham “ideologi tajweed og jihad”, før han tiltrådte en da-lukket radikal moské i Bremen på hans løsladelse.

Et mislykket forsøg på at rejse til Syrien på en formodet velgørenhed mission resulterede i gentagne anholdelser og Sarfo bebrejder politiet behandling for sin endelige beslutning om at tilslutte Isis i begyndelsen af april 2015.

Han sagde, sikkerhedsforanstaltninger, som så ham tvunget til at aflevere sit pas og beordrede ham til at rapportere til en politistation to gange om ugen, da hans hjem blev gentagne gange ransaget drev ham i hænderne på en jihadist recruiter.

“Jeg ønskede at starte et nyt liv for mig og min kone,” sagde han. “Politiet og myndighederne ødelagde det. De gjorde mig til at blive den mand, de ønskede. ”

Lignende argumenter er blevet lavet af flere dømte ekstremister, sammen med deres familier, venner og tilhængere.

Mohammed Emwazi, den britiske Isis militante kendt som jihad John, blev mindeværdigt beskrevet af Cage advocacy gruppe som en “smuk ung mand”, før at blive udsat for, hvad det karakteriseret som fire års “chikane” fra sikkerhedsorganisationer.

Charlie Winter, en terrorisme analytiker, sagde bebrejde sikkerhedstjenester er blevet en “standard omkvæd” i den aktuelle diskurs om ekstremisme, især fra “fra enkeltpersoner, der forsøger at skyde skylden på andre for de valg, de har gjort”.

Hr Winter, en seniorforsker og terrorisme analytiker ved Georgia State University, sagde, at selv politiet behandling og fremmedgørelse kan have forværret de eksisterende klager, det alene ville ikke forårsage nogen til at omfavne Isis ideologi.

“Du vil se folk hævder” det er ikke min skyld, det er forfølgelse, nogen fik mig til det “forsøger at undgå deres eget bureau,” Mr Winter tilføjet.

“Det er klart, at Sarfo muligvis havde en frygtelig tid. En urolig person småkriminalitet, fængsel, en karismatisk radikal lærer – det er et mønster, som er blevet gentaget igen og imod, og det er ikke meget overraskende “.

Han tilføjede, at den tidligere fighter påstande om, at den internationale bombekampagne mod Isis var inspirerende flere terrorangreb ved at dræbe civile er gruppens egen propaganda.

Hr Winter sagde: »I enhver form for militær kampagne, vil sikkerhedsstillelse skader blive hilst velkommen af den pågældende gruppe – ikke åbent, men de vil præsentere det som forbrydelser bliver begået imod dem som en måde at legitimere deres tilstedeværelse som en gruppe.

“Det tjener Isis ‘dagsorden, der hævder at være beskyttere af sunnimuslimer. Kendsgerningen, at sagen er, at offerrolle fortælling altid vil blive brugt. ”

Hans påstande om, at koalition luftangreb har dræbt kvinder og børn i Isis områder kunne ikke verificeres, selv om Pentagon har indrømmet flere civile dødsfald i perioden han var i Syrien og undersøger andre påståede hændelser.

Isis har citied luftangreb mod sine højborge som motivation for angrebene i Bruxelles og Paris, samt nedskydningen af en russisk passagerfly i Egypten.

The Home Office, tysk indenrigsministerium og føderale anklager afviste at kommentere Sarfo påstande mens sagen fortsætter.