Skilte-kampagne vækker vrede: Føj for en opførsel! fint så kan finde vej.

Flere opsatte vejskilte nær flygtningelejr angiver antallet af kilometer til Syrien og Irak. ‘Danskernes Parti’ bakker op om kampagnen, der får hård kritik på Facebook.

Skiltene hang langs A11 syd for Thiste

 

Skiltene hang nær flygtningelejren i Thisted

Vejskilte, der viser i retning af Syrien og Irak med en kilometerangivelse på henholdsvis 4426 og 5317 kilometer, kunne i går ses langs en hovedvej i Vestjylland nær flygtningelejren i Thisted.

Det har fået flere danskere op i det røde felt, og nogle frivillige har allerede pillet flere skilte ned igen.

– Føj for en opførsel! De skulle have en endefuld, skriver en eksempelvis på Facebook-siden ‘Velkommen til flygtninge – Nej til umenneskelig flygtningepolitik,’ mens en anden skriver “modbydeligt og grimt.”

Vagtchef i Midt- og Vestjyllands Politi, Carsten Henriksen, oplyser til metroxpress, at politiet har modtaget henvendelser angående skiltene, som er opsat ved hovedvej A11.

Dog har skiltene endnu ikke fået politiet til at foretage en egentlig efterforskning.

– Det er noget, vi er opmærksomme på, men det er ikke noget, vi efterforsker for nuværende, siger vagtchefen.

På Facebook beskylder mange det stærkt indvandrerkritiske ‘Danskernes Parti,’ for at stå bag opsætningen af skiltene. Men det afviser formand, Daniel Carlsen over for metroxpress.

– Jeg ved ikke, hvem der har sat skiltene op. Jeg formoder, at det er nogle lokale, siger han.

De kontroversielle skilte flugter godt med kampagnen ‘Vi viser emigranterne tilbage,’ som partiet iværksætter i dag, hvor målet er vælgererklæringer, der skal gøre partiet opstillingsberettiget til Folketinget. Men Daniel Carlsen fastholder, at han ikke har noget at gøre med skiltene. Dog vil han ikke udelukke, at medlemmer af partiet kan have ageret på egen hånd.

– Jeg vil ikke skråsikkert påstå, at der ikke er nogen i partiet, som kan have været med til det. Der foregår meget decentralt i partiet, siger han og støtter de opsigtsvækkende skilte.

– Vi bakker helt op om det, for vi ved, at der er mange, der er utrygge i Thisted på grund af flygtningelejren, siger han.