Pia K. skuffet over Johanne Schmidt-Nielsen efter hårdt angreb: Hun kan ikke være sig selv bekendt

Johanne Schmidt-Nielsen (Ø)  kritiserer formand for Folketinget Pia Kjærsgaard (DF) for hykleri. Foto: Nils Meilvang/Jens Nørgaard Larsen.

Johanne Schmidt-Nielsen (Ø)  kritiserer formand for Folketinget Pia Kjærsgaard (DF) for hykleri

Pia Kjærsgaard (DF) er dybt bestyrtet over, at Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen er ude i et hårdt angreb af Folketingets formand på sin Facebook-profil.

»Hun kan ikke være sig selv bekendt ved at skrive sådan et surt opslag. Sikke en partykiller. Hold da op, det var da utroligt,« er bare et par af udbrudende, der kommer fra Pia Kjærsgaard oven på en heftig kritik fra Enhedslistens front-figur.

Den politiske ordfører har harceleret over, at Pia Kjærsgaard i sin rolle som formand for Folketinget holdt en tale søndag til 2200 nye danske statsborgere, der var inde på Christiansborg for at fejre, at de var blevet tildelt statsborgerskab. Hun kalder Kjærsgaards tale for en ‘hyklerisk velkomst.’

»Pia Kjærsgaard holdt velkomsttalen til fællesarrangementet, der blev afholdt i et stort telt i Indre Slotsgård. Hun lagde vægt på, at det er en stor ære at blive dansk statsborger, og at det er noget, man skal gøre sig fortjent til. Imens krummede jeg mine tæer,« skriver hun blandt andet.

Johanne Schmidt-Nielsen

Facebook

18. april kl. 10:24 ·

Pia Kjærsgaards hykleriske velkomst: I går indbød Folketingets formand til åbent hus på Christiansborg for alle de borgere, der har fået tildelt dansk statsborgerskab i løbet af det forgangne år. Mere end 6000 var inviteret sammen med deres nærmeste familie, og omkring 2200 tog imod invitationen. De kom fra alle dele af landet – Hjørring, Esbjerg, Rønne, Middelfart, Nakskov, Ikast.

Mange har kæmpet i årevis for det rødbedefarvede pas. Pia Kjærsgaard holdt velkomsttalen til fællesarrangementet, der blev afholdt i et stort telt i Indre Slotsgård. Hun lagde vægt på, at det er en stor ære at blive dansk statsborger, og at det er noget, man skal gøre sig fortjent til. Imens krummede jeg mine tæer.

For Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti har som det eneste parti i Folketinget konsekvent i både 2015 og 2016 været imod vedtagelsen af de samlede lovforslag om indfødsrets meddelelse (altså statsborgerskab), hvor de nye danske statsborgeres navne fremgår.

I Danmark vedtages statsborgerskab ved lov. Det betyder, at hver enkelt ansøgers navn skal optages på et lovforslag og stemmes igennem i folketingssalen. Dansk Folkeparti har som sagt stemt imod. De synes nemlig, det er alt for let at få statsborgerskab i Danmark. Og de nøjes ikke med at arbejde for (endnu!) skrappere regler. De stemmer simpelthen imod alle ansøgere.

I det lys klinger Pia Kjærsgaards velkomsttale temmelig hult. For nu at sige det mildt.

DF har stemt imod statsborgerskab
Johanne Schmidt-Nielsen er vred over, at Dansk Folkeparti, som Pia Kjærsgaard i mange år var formand for, har stemt imod hver gang Folketinget har skullet godkende statsborgerskab til nye danskere. Hun forstår ikke, hvordan DF-eren så samtidig kan byde dem velkommen i en tale ved den festlige begivenhed søndag.

Men det er Pia Kjærsgaard helt uforstående overfor.

»Det er fordi, hun ikke ved, hvad det indebærer at være Folketingets formand. Selvfølgelig skal jeg tale på hele Folketingets vegne. Jeg er formand, og det er mit arbejde. Det udfører jeg, så godt som jeg kan, Jeg kunne da lige have set, hvis jeg havde sagt nej,« siger hun til BT.

Den tidligere formand for Dansk Folkeparti fortæller, at stemningen var god, og at der vejrede dannebrosflag overalt. Hun havde også selv valgt underholdningen, som blandt andet var af Ghita Nørby og Dodo and the Dodos.

Hun forstår ikke modsætningen mellem, hvad Dansk Folkeparti parti stemmer, og hvad hun skal i sin rolle som formand for Folketinget.

»Det er rigtigt, at vi har stemt imod statsborgerskab, og det står jeg 100 procent ved. Det skyldes, at vi stemmer om alle navne samlet og ikke kan pille dem ud, som er i PETs søgelys eller som søger om dispensation til at få statsborgerskab,« siger hun.

Bedrøvet over angreb
Når Folketinget stemmer om at give statsborgerskab, er alle ansøgere om statsborgerskab samlet i et enkelt lovforslag, og Dansk Folkeparti flere gange stillet ændringsforslag om at tage bestemte navne ud. For mange af dem kan Pia Kjærsgaard godt stå inde for at give statsborgerskab.

»Men det betyder ikke, at alle de glade mennesker, der sad der i søndags og har fået statsborgerskab ikke skal have det. Jeg stod og holdt talen, og de inviterede mødte politikkerne, og der var en dejlig positiv stemning. Jeg kunne næsten ikke se noget for dannebrogsflag,« siger hun.

Folketingets formand er bedrøvet over angrebet, da hun tidligere har haft et fint forhold til Johanne Schmidt-Nielsen.

»Det troede jeg da,« konstaterer hun.