Pakistanske islamister kræver kristen kvinde henrettet 28. marts 2016, 11:14

ARKIVFOTO af den kristne mor, Asia Bibi, som sidder på dødsgangen dømt for blasfemi i 2010 efter et skænderi med en muslimsk kvinde om drikkevand Foto: STR
ARKIVFOTO af den kristne mor, Asia Bibi, som sidder på dødsgangen dømt for blasfemi i 2010 efter et skænderi med en muslimsk kvinde om drikkevand Foto: STR

25.000 støtter af en henrettet islamist protesterer i Islamabad og kræver en blasfemidømt kvinde henrettet.

Støtter af en henrettet islamistisk drabsmand i Pakistan er mandag samlet i protest med krav om, at en kristen kvinde, som er dømt for blasfemi, bliver henrettet.

Islamisten Mumtaz Qadri blev henrettet 29. februar for drabet på en guvernør i Punjab. Qadri var rasende over guvernørens planer om at reformere landets blasfemilov.

Søndag var omkring 25.000 støtter af Mumtaz Qadri samlet til bøn i Islamabad, og søndag aften kom de i kamp med politiet, som brugte tåregas i et forsøg på at stoppe dem på deres vej mod byens centrum.

Mandag er der fortsat omkring 3000 vrede Qadri-støtter midt i byen. De befinder sig tæt på regeringsbygninger bevæbnet med stave.

Lederne af den islamistiske demonstration har holdt taler. De kræver en kristen mor, Asia Bibi, henrettet snarest. Hun sidder på dødsgangen dømt for blasfemi i 2010 efter et skænderi med en muslimsk kvinde om drikkevand.

Kræver sharia

De kræver samtidig, at Qadri officielt bliver udråbt til martyr, og at man straks indfører sharialov i landet.

Regeringen har nægtet at kommentere kravene, mens urolighederne har stået på i Islamabad.

Protesten har udspillet sig, mens en selvmordsbomber fra Taliban har taget livet af 72 mennesker, mange af dem børn, i en park i landets næststørste by, Lahore. Familierne i parken fejrede påsken, da de blev angrebet.