Kreml benægter rapporter om russisk tropper skød på israelske jetfly i Syrien

Kreml talsmand siger rapporter om, at russiske styrker skudt på IAF fly beder Netanyahu til at søge bedre samordning af driften med Moskva “er langt fra virkeligheden.”

ShowImage

Kreml benægtet rapporter i medierne, at den russiske præsident Vladimir Putin og premierminister Benjamin Netanyahu havde drøftet påståede hændelser, der involverer russiske styrker i Syrien og Israel Air Force fly.

“I dette tilfælde, israelske pressen er langt fra virkeligheden,” sagde Kreml talsmand Dmitry Peskov et telefonmøde med journalister.

Tidligere fredag, israelske dagblad Yedioth Aharonoth først rapporteret, at russiske styrker i Syrien har affyret mindst to gange om israelske militærfly, hvilket fik premierminister Benjamin Netanyahu til at søge bedre samordning af driften med Moskva.
Den Kilder rapport gav ingen datoer eller steder for hændelserne eller nogen indikation israelske fly blev ramt. Rusland monteret sit militær intervention i Syrien i september at afstive Damaskus op midt i en nu 5-årige oprør.

Særskilt, Israels Kanal 10 TV sagde en russisk krigsfly nærmede en israelsk krigsfly fra Middelhavets kyst Syrien i sidste uge, men at der ikke var kontakt mellem dem.

En IDF talsmand afviste kommentar. Netanyahus kontor og den russiske ambassade i Israel svarede ikke straks.

Besøger Moskva torsdag, fortalte Netanyahu russiske præsident Vladimir Putin i tv-bemærkninger: “Jeg kom her med en vigtigste mål – at styrke samordningen sikkerhed mellem os for at undgå uheld, misforståelser og unødvendige konfrontationer.”

I en tilsyneladende hentydning til Syrien, Putin sagde: “Jeg tror, der er forståelige grunde til disse intensive kontakter (med Israel), givet den komplicerede situation i regionen.”

Ifølge Yedioth blev den rapporterede russiske brand på israelske fly først rejst med Putin som præsident Reuven Rivlin, der besøgte Moskva den 15. marts På det tidspunkt, Putin svarede, at han var uvidende om de hændelser, hedder det i rapporten.