Islamiske Fatwa siger det er okay at tørre sig i røven med toiletpapir

Getty Images, Getty Images

Direktorat for religiøse anliggender i Tyrkiet, blandt de rigeste og mest avancerede muslimske lande, har udstedt en fatwa, erklære, at muslimer faktisk kan bruge toilet papir uden at overtræde befalinger fra Allah.

Men den islamisk juridisk udtalelse understreger, tilhængere af religionen bør brug primært bruge vand i stedet for et papirprodukt til at rense deres private dele

 

Det bredere religiøse spørgsmål har at gøre med den definition af “ren” og “urene” for bøn formål under Islam.

Traditionelle islamiske doktrin holder at tilhængere skal bruge vand til at rense sig selv efter benytter badeværelset.Ingen taler eller læsning mens du sidder på toilettet, og trofaste muslimer skulle ankomme i badeværelset ved hjælp af venstre fod. De skal afslutte ved hjælp af højre fod samtidig udtrykker denne bøn: “Lovet være Allah, som lettede mig for lorten og gav mig relief.”

 

Tyrkiets religiøse bureaukrati også udstedt en fatwa giver hånd desinfektionsmidler og andre hygiejneprodukter indeholdende alkohol som en ingrediens.

 

Alkoholindtagelse er fortsat forbudt for dedikeret muslimer.

 

Troende, praktiserende muslimer – både mandlige og kvindelige — bør stræbe efter at sidde når de tisse under århundredgamle islamisk lov.

 

Det er ikke forbudt for mænd at stå at tisse, forklarer Islam. På samme tid, det er “Sunnah” — den rette og ønskelige livsform – for både mænd og kvinder og for at tisse sidder.

 

Aisha, en af Muhammeds koner, blev rapporteret at have sagt: “den, der fortæller dig, at profeten [fred og velsignelser af Allah være med ham] bruges til at tisse stående op, tror ikke ham. Han altid kun brugt til at urinere siddende ned.”

 

Årsagen var en praktisk: “det reducerer risikoen for nogen dråber urin sprøjt op til ham.”

 

Under en islamisk kode kendt som Qadaahul Haajah, troende muslimer bør også lindre sig selv under private forhold, ikke vender retning af Mekka og aldrig se på deres kønsdele.

 

Også, for alle badeværelse skik, det er meningen  at man bruge deres venstre hænder og masser af vand til at rense sig selv. De kan også bruge sten til aftørring. Tre sten til aftørring er ideel