Isis: Storbritannien Daesh video bødel viser sig at være konverteret hindu Siddhartha Dhar

Siddhartha Dha med sin søn
Siddhartha Dha med sin søn

I den seneste Isis video, som dræbte en såkaldt “spion”med et skud i hovedet er blevet identificeret af nogle aviser som hinduistiske konvertere Siddhartha Dhar, også kendt som Abu Rumaysah al-Britani. Dhar, en tidligere hoppeborg sælger fra Walthamstow, østlige London, konverterede til islam på at gifte sig med en muslim og gik til at slutte den islamiske stat (Isis) i Syrien.

Men familien af Dhar har sagt, de er ikke sikkert, at han er den, der vises på videoen, håne statsministeren David Cameron og dræbte en mand i koldt blod. Søster Konika Dhar sagde hun havde ændret hendes mening om klippet, ved først at tro det var hendes bror, men senere er hun ikke så sikker.

“Jeg var i en tilstand af chok,” sagde Konica. “Jeg troede lyden  lignede, fra hvad jeg husker, min brors stemme, men efter at have set det korte klip i detaljer, er jeg ikke helt overbevist, “.
nogle eksperter mener manden på videoen kunne godt være Dhar. Direktør for internationale studier sikkerhedsmæssige på Royal United Services Institute (Rusi) Raffaello Pantucci sagde: “Han lyder lidt som Abu Rumaysah fra Al-Muhajiroun videoer Fra at se ham i Al-Muhajiroun videoer og denne nye video, han lyder meget ens.”.
Dhar har været en udtalt ekstremist i nogen tid. Selv før de rejser til Syrien, han optrådte på tv flere gange og blev opkrævet sideløbende Anjem Choudhary med at støtte et forbudt muslimsk had gruppe. Dhar blev anholdt, men senere flygtede landet.

billedet fra videoen
billedet fra videoen
Kvalmende: Her har oploadet et billede på Tvitter Siddhartha Dhar uploadet billede af ham våben og hans nyfødte baby dreng i islamiske stat-holdt område Syrien
Kvalmende: Her er et uploadet et billede på Tvitter af Siddhartha Dhar  af ham med våben og hans nyfødte  dreng i islamiske stat-holdt område Syrien

1415744845337_wps_9_Abu_Rumaysah_back_far_lef

 

 

 

Konika sagde hun håber hendes bror er ikke manden i videoen. “Hvis det er ham,  er jeg chokeret? Jeg vil dræbe ham selv. Han vil komme tilbage og jeg vil dræbe ham, hvis han har gjort dette. Jeg kan ikke tro det. Dette er blot så chokerende for mig. jeg ved ikke, hvad myndighederne gør for at bekræfte identiteten, men jeg har brug for at vide, om det er. ”

Dhar har lagt en række videoer og artikler forherlige livet under kalifatet. Han forfattet en “turist guide”, hvor han voksede lyrisk om lokale kulinariske lækkerier og den kosmopolitiske smag af Raqqa, IS (Daesh) højborg. I en video på YouTube, beskriver han demokratiet i Storbritannien som “undertrykkende”, hævder sit hjemland er fyldt med ondskab som pornografi, abort og gambling “. Derimod” heldige “borgere, der bor under Kalifatet er givet” fri bolig og gas”.

I en anden video, Dhar synes at beklage drabene på uskyldige gidsler – som han senere gør sig selv. “Jeg ønsker ikke at se en anden James Foley, eller Stephen Sotloff eller David Haines, men desværre den måde Vesten og europæerne går om ting i form af deres politikker med luftangreb, og gribe ind i kalifatet, desværre kan jeg ikke se en ende på det. ”

Eksperter mener videoen viser, at IS bliver mere og mere desperat, efter at have tabt territorium i Irak og Syrien og med mange højtstående personer døde. David Cameron fordømte den nye video og sagde kampen mod IS ville fortsætte.

The Daily Telegraph rapporteret, at Dhar var i stand til at rejse til Syrien med sin kone og fire børn under næsen af sikkerhedstjenesterne, trods mod kaution for lovovertrædelser påståede terrorisme.