Invandrer Bringer Dødelig sygdom til Salzburg

Invandrer, der bor i en “flygtning center” i Salzburg har forårsaget et udbrud af en dødelig og meget smitsom lus-båret feber, normalt kun ses i den tredje verden og er forårsaget af snavs og tilbagestående levevilkår.

Sygdommen, kendt som recidiverende feber, brød ud i det tidligere hotel Kobenzl som nu bliver brugt som en “flygtning center” og embedsmænd er bekymret, fordi beboerne har været i stand til frit at bevæge sig rundt i byen.

Hotel Koblenz

Den opmærksomhed fra myndighederne blev trukket til, hvor alvorlig situationen, når en somalisk invandrer blev indlagt på intensiv afdeling på det lokale statslige hospitalet efter kollapse.

Lægerne fandt, ud af han lider af en lus-båret recidiverende feber,noget, der er meget almindeligt i den del af Afrika, hvorfra han kom.

Recidiverende feber overføres gennem bid af lus eller  flåter, og smittede mennesker udvikler symptomer mellem fem og 15 dage efter de er bidt. Symptomerne kan omfatte en pludselig feber, kulderystelser, hovedpine, muskel- eller ledsmerter, og kvalme.

Lus-bårne recidiverende feber er i øjeblikket udbredt i Etiopien og Sudan. Uden behandling, det har en 70 procent dødelighed.

Ifølge en artikel i Østrigs Krone avis, regeringens Health Department lukket centeret af , desinfektion af alle værelser, og behandling af alle madrasser og bløde møbler i bygningen.

Alle beboere havde deres vasketøj og tøj vasket ved en høj temperatur, og over de næste seks uger bliver udsat for intensiv behandling for krop lus. De østrigske, der behandler invandrerne skal alle bære engangs beskyttelsesbeklædning, når de kommer i nærheden af deres “patienter”.

 Avisen tilføjede, at dette ikke var den første af disse udbrud: flere tilfælde af recidiverende feber var blevet rapporteret under 2015 af sundhedsmyndighederne blandt den bølge indvandrer men nyheden om de igangværende udbrud var blevet undertrykt i stedet alarm europæerne.