Indvandrere bag flertal af voldtægter

Billedresultat for muslimernes voldtægt

To ud af tre anmeldte voldtægter eller voldtægtsforsøg i København bliver begået af mænd med anden etnisk baggrund end dansk.

Det viser helt nye tal fra Københavns Politi, som kriminalinspektør Kurt Jensen offentliggjorde i går. Det er første gang nogensinde, at dansk politi har undersøgt voldtægtsanmeldelser med hensyn til gerningsmandens etniske baggrund. Men på baggrund af en norsk undersøgelse, der blev offentliggjort i går, og som viste, at to ud af tre voldtægter i Oslo begås af unge indvandrere med ikke-vestlig baggrund, ville Københavns Politi se de tilsvarende tal for København.

»Resultatet af de to undersøgelser er jo forbløffende ens,« siger Kurt Jensen.

Undersøgelsen i København gælder de første otte måneder af i år. I den periode har Københavns Politi modtaget 41 anmeldelser af voldtægt eller voldtægtsforsøg. I 28 af sagerne var den mistænkte eller sigtede af anden etnisk baggrund end dansk, svarende til 68,3 procent. I 11 af sagerne var den sigtede eller mistænkt dansker. I de sidste 2 sager er gerningsmandens baggrund ukendt.

Stigning i voldtægter

Sammenlignet med samme periode i 2000 er antallet af voldtægter steget med ca. 30 procent, nemlig fra 31 til 41.

»Det kan umiddelbart lyde voldsomt. Men der er tale om meget små tal og en periode på kun otte måneder. Der er en tilbøjelighed til, at tallene udligner sig på årsbasis,« siger Kurt Jensen.

Inden for den seneste måned har der i København været fire anmeldelser for voldtægter, der angiveligt alle er begået af mænd med indvandrerbaggrund. Den seneste fandt sted onsdag aften på Amager, da en 26-årig kvinde blev overfaldet af to mænd og voldtaget ved Prags Boulevard på Amager. Kvinden har fortalt politiet, at begge mændene talte dårligt dansk og muligvis snakkede arabisk med hinanden.