Her gemmer de to svenske IS-celler

  IS grundlæggerAbu Musab al-Zarqawi han blev dræbt i 2006
IS grundlægger Abu Musab al-Zarqawi han blev dræbt i 2006

BEIRUT. IS-terrorcelle mistænkes for at være i Sverige for at udføre terrorhandlinger mod civile mål er opdelt i to mindre grupper – én gemmer sig i byen tæt på Danmark og den anden i byen i det centrale Sverige.Det afslører en sikkerhed kilde i Irak for Expressen.- Cellen leder er en af IS leder Abu Bakr al-Baghdadi nærmeste mænd, også kaldt Jouneid al-Baghdadi, siger kilden til Expressen.

Expressen afslørede mandag, at de irakiske efterretningstjeneste advaret af en irakisk terrorcelle mistænkt for at planlægge terrorangreb mod bløde mål i Sverige. Reuters kunne så præsentere information data, som er gået fra sikerhedstjensten til efterretningstjenesten og den formodede årsag gruppe er en veteran i ER.
Cellen – som vil bestå af syv til otte personer – vil ifølge oplysninger har formået at få fra Irak til Grækenland og videre til Sverige i februar sidste år.
Nu Express afslører, at cellen er opdelt i to mindre grupper.
– En gemmer sig i en lille by tæt på Danmark og én i en lille by i det centrale Sverige, siger kilden i Bagdad fortalte Expressen.
Kilden siger navnene på de to resorts fonetisk på arabisk, men det er ikke sikkert at definere, hvad der menes i svensk.
– I begge steder er der islamistiske miljø, hvor mænd kan blande sig, siger kilden.
Ifølge data Expressen, en gruppe fra efterretningstjenesten allerede på mandag til Irak for at få detaljerede oplysninger om cellen.
Kæmpede for IS-leder al-Baghdadi
Den terrorist sekt IS har lidt store nederlag i den seneste tid. Flere højtstående ledere er blevet dræbt eller taget til fange af den irakiske hær.
Ifølge irakisk efterretningsbaseret terrorist celle i Sverige af en højtstående terrorist leder, der tjente under IS grundlægger Abu Musab al-Zarqawi blev dræbt i et amerikansk luftangreb i juni 2006. Han tjente under den nuværende leder Abu Bakr al-Baghdadi.
– Cellen leder hedder Jouneid al-Baghdadi og født i 1974, afslører kilden i Bagdad for Expressen.
Navnet al-Baghdadi, være taget fra en historisk imam, og har ingen kendt familie forbindelse til IS-leder med samme efternavn.
SAPO ville ikke gå i detaljer, de kender om sagen:
– Det blomstrer en række rapporter i medierne og rygter i sociale medier lige nu. Vi taler ikke om de data, siger Simon Bynert, kommunikation strateg på Security Service.
Mindst 300 svenskere i kampen om IS
Bynert fortsætter:
– Ville vi gøre det, ville vi afsløre for dem skal vi modvirke, hvad vi ved, og hvordan vi arbejder. Effekten vil være, at vi skulle modvirke det kunne tilpasse sine aktiviteter, og at der igen ville hæmme vores arbejde
Den terrorsekt ER havde forbindelser til Sverige, selv før krigen startede i Syrien er ikke ny.
Svensk-marokkanske Mohamed Moumou var en af dem tidligt fik en højtstående position i er, når de kæmpede for al-Qaidas navn.
Moumou blev al-Qaedas næstkommanderende i Irak og var emiren af Mosul i det nordlige Irak. Han blev dræbt i et amerikansk angreb i 2008.
Siden krigen i Syrien brød ud mindst 300 identificerede svenske skiløb ned til Syrien og Irak og sluttede IS – af dem har omkring 130 tilbage til Sverige under SAPO numre.
Disse 130 personer anses for at være en trussel og efterfølges af SAPO.
Agnetha Hilding Qvarnström chefanklager for anklagemyndighed for national sikkerhed. Hun ville ikke kommentere de nye oplysninger, eller hvis det er begyndt et ærinde til orientering.
– Jeg siger til dig, at jeg gjorde tidligere på ugen – jeg siger ikke noget, siger hun.