Hemmelig aftale EU skal tage 250.000 flygtninge fra Tyrkiet

10.04.16

32 Flygtninge Tyskland er blevet fløjet lovligt fra Tyrkiet. Dette fritager Ankara knap. Den er afhængig af en plan B med EU, der er ikke så meget diskuteret i offentligheden.

begyndelsen til enden
begyndelsen til enden

Flygtningen pagt mellem EU og Tyrkiet klart har en uofficiel aftale om at købe store flygtningegrupper kvoter. “Den tyrkiske side forventer europæerne begynder i et par uger for at imødekomme nogle 250.000 syrere fra Tyrkiet hvert år,” siger Gerald Knaus af tænketanken European Stability Initiative (ESI) af “Welt am Sonntag”

Vedtagelsen af sådanne kvoter var selvfølgelig en betingelse Ankara. Der var også ingen officielle kontrakter, men verbale forpligtelser. Knaus bekræftede, at europæerne først vil se, om strømmen af flygtninge over Det Ægæiske virkelig stopper op, før de vil tale om  “kvoter”.

Planen var at komme til en “europæisk løsning” – alle EU-medlemmer til at bære byrder og problemer af genbosættelse. Faktisk er der indtil videre kun en lille “koalition af villige”. EU havde annonceret omplacering af 160.000 flygtninge fra Italien og Grækenland sidste år, plus der er, men indtil videre kun kommer i partier.

EU-fordeling i øjeblikket uigennemførlig

“Uforståeligt” kaldet Knaus på baggrund af massive problemer i eksisterende aftaler, den seneste af Europa-Kommissionens forslag til en revision af asyllovgivning implementering. Også, at den nuværende aftale med Tyrkiet syg sind at ingen forberedelser var gjort gennemføre på forhånd. Det er derfor bedre at Kommissionen ville “en gang løse de nuværende problemer”, i stedet komme med godt design. Dette er som at forsøge at “løbe en maraton, før du kan gå.”

En EU-dækkende automatisk distribution af flygtninge er også “ikke er politisk muligt og relativt meningsløst, fordi ofrene ikke vil bo i lande, hvor de ikke ønsker at leve”. Dette var en”fuser”.

Siden tre uger en aftale med Ankara finder anvendelse. Hver flygtning, som kommer ind i illegalt i Grækenland, skal sendes tilbage til Tyrkiet. Til gengæld, Den Europæiske Union giver mulighed for hver af de deporterede flygtninge anden indrejse i alle EU-lande. Men stadig leverer ordningen ikke bragende succes: kun 32 syriske flygtninge ankom fra Istanbul til Tyskland i denne uge.