Flygtninge kastede sig på skinnerne for at undgå flygtningelejr

 

EUROPE-MIGRANTS/HUNGARYEUROPE-MIGRANTS/HUNGARY

 

EUROPE-MIGRANTS/HUNGARY

EUROPE-MIGRANTS/HUNGARY

Torsdag morgen ophævede politiet i Budapest blokaden, som forhindrede flygtninge at rejse fra Ungarns hovedstad videre op gennem Europa.

Et tog satte kurs mod Sopron, der ligger i grænseområdet til Østrig. Kort før klokken 12.30 blev toget dog stoppet af ungarsk politi i Bicske, lidt vest for Budapest, skriver Reuters.

Flygtningene og migranterne blev tvunget at toget og befinder sig nu cirka 30 kilometer fra den ungarske hovedstad, hvor de råber ”No camp, no camp” for at undgå at blive sendt til en nærliggende flygtningelejr i byen Bicske, skriver mediet ITV, som har James Mates på stedet.

Cirka 50 politibetjente er på stedet, og de omkring 200-300 flygtninge ombord på toget bliver kørt til lejren. Nogle af flygtningene kæmpede dog for at undvige ved at kaste sig ned på togskinnerne, skriver ITV.

De mange flygtninge kom ind i toget, da de stormede det torsdag morgen, da det ungarske politi ophævede blokaden mod flygtninge. Blandt de mange personer, der pressede sig ind i toget var der også børn.

En lille dreng fra toget kigger på en politimand på togstationen.
En lille dreng fra toget kigger på en politimand på togstationen. Foto: LASZLO BALOGH

Flygtningene havde ingen mad eller vand med sig ombord på toget. Nogle politimænd forsøgte dog at række flasker med vand til nogle flygtninge, som råbte, at de ikke ville have vand, men have lov til at køre videre, skriver James Mates fra ITV.

En af flygtningene, som angiveligt skulle have sukkersyge, kollapsede i den ungarske varme.

Flygtninge hjælper en mand, der føler sig utilpas på togstationen i Bicske.
Flygtninge hjælper en mand, der føler sig utilpas på togstationen i Bicske. Foto: LASZLO BALOGH

ITVs James Mates skriver på sin twitter-profil, at han og resten er den internationale presse er blevet tvunget væk fra togstationen af det ungarske politi.