Flygtninge i Tyskland rapportering snesevis af krigsforbrydelser

Den tyske politi modtager snesevis af rapporter om potentielle krigsforbrydere blandt flygtninge, har en tilstandrapport afsløret. Mindst én mistænkt krigsforbryder er allerede blevet anholdt, og 13 undersøgelser iværksat.

0,,19161716_303,00

Den tyske kriminelle politi (BKA) modtager mellem 25 og 30 rapporter om krigsforbrydelser per dag fra flygtninge, der ankommer til landet, har en regional tv-station rapporteret mandag.
Den BKA specialist krigsforbrydelser division, der er baseret i den lille by Meckenheim, nær Bonn, fortalte “Hessische Rundfunk”, at de “ikke var forberedt på denne masse trafik”, og at yderligere officerer er kaldt indfor at undersøge alle rapporter fra flygtninge.
Nogle 2.800 vidnesbyrd er allerede blevet registreret i Tyskland, med de fleste af de beviser, der kommer via de rutinemæssige interviews, at alle asylansøgere giver til Bundesamt für Migration og flygtninge (Bamf) når de ansøger om asyl i Tyskland.
Men BKA indrømmede også, at kun et fragment af rapporterne kom med håndfaste beviser – bekræftes af fotos eller andre vidner – og at mange rapporter udgjorde ikke mere end rygter. Ikke desto mindre BKA bekræftet DW, at det har lanceret 13 undersøgelser baseret på vidneudsagn fra flygtninge.

 

Syrien Aleppo Bürgerkrieg

En syrisk statsborger der havde komando over en milits i Aleppo er blevet anholdt af tysk politi

Krigsforbrydelser division

Det tyske standard spørgeskema til alle asylansøgere fra Syrien omfatter spørgsmål om, hvorvidt flygtningen kæmpede i den syriske hær eller bruges til at være medlem af landets sikkerhedsstyrker, om de har været vidne til eventuelle krigsforbrydelser, herunder brug af kemiske våben, og uanset om de har nogen dokumentation til at bakke dette op.

Besvarelse af disse spørgsmål er valgfrit; Den Bamf passerer automatisk på eventuelle svar på det tyske politi.
Nogle af disse politiefterforskning allerede producerer resultater. Sidste onsdag, den syriske nationale Ibrahim Al F. blev arresteret i Westfalen region på mistanke om at begå krigsforbrydelser. Den 41-årige menes at have været leder af en 150-stærk milits i Aleppo, der kæmpede som en del af Den Frie Syriske Hær fra mindst 2012 og fremefter og plyndret tilgrænsende distrikter i byen.
Han er anklaget for at have overvåget tortur af flere fanger – personligt torturere mindst to af dem – og krævende løsesum for deres løsladelse.
Myndigheder i hele Europa har også været på jagt ned potentielle krigsforbrydere blandt de hundrede tusinder af flygtninge, der ankommer i Europa fra de igangværende konflikter i Syrien og Irak og andre dele af verden.
I slutningen af februar, hollandske Justitsministeriet sagde, at det havde identificeret 30 mistænkte – herunder 10 syrere – blandt flygtningene, om mange af de mistænkte var fra andre lande, herunder Eritrea, Nigeria, Sudan og Georgien.
Den nyhedsbureauet AFP rapporterede, at en lignende hollandsk undersøgelse i 2014 havde identificeret 50 krigsforbrydelser mistænkte.
Rygter om sociale medier
Hundredvis af rygter og grusomme billeder fra den syriske krig har cirkuleret på sociale medier – og i forlængelse i flygtningebørn hjem – siden konflikten begyndte for fem år siden. Men mange menneskerettighedsaktivister forsøger at samle konkrete beviser.
Abdul Karim Rihawi, i øjeblikket leder af en organisation kaldet den syriske menneskerettigheder League, tjente asyl i Tyskland efter at være blevet tortureret i varetægt regime præsident Bashar al-Assad, og i første omgang flygtede til Egypten.
Rihawi, der har boet i Frankfurt i over et år, selv udleveret BKA en liste over 150 potentielle krigsforbrydere. Ifølge en rapport fra stat tv-station ARD, en mistænkt medlem af “islamisk stat” blev arresteret i december 2015, et resultat af Rehawi oplysninger. Men den mistænkte blev løsladt efter en afhøring.
“Tyskerne har taget godt imod mange syrere, og skal beskyttes mod at lade disse mennesker til at begå forbrydelser igen,” sagde han til ARD.