Fiskene har vænnet sig til menneskekød

Det er to måneder siden, at liget af en tre-årig skyllede i land ved Bodrums kyst. Pressen og fotograferne er væk, men havet bringer stadig døden til Bodrum.

2. NOV. 2015

Med sin mobiltelefon lyser soldaten stranden op og kigger koncentreret ned i sandet. Grundigt gennemsøger lyskeglen hver bunke sand, hvert stykke tang, hver gren og hver gummisko, vandet har skubbet i land.

Det er tidlig morgen på stranden i Akyarlar ved Bodrum i Tyrkiet. Det er stadig mørkt, og lige om lidt vågner turisterne. Inden da gennemgår det tyrkiske militær strandene ved Bodrum for lig.

I dag er det to måneder siden, at liget af tre-årige Alan Kurdi skyllede i land her på stranden og ind på alverdens avisforsider, hvor drengen i den røde t-shirt blev billedet på tragedien, ingen forsøgte at løse.

Billedet fik meningsdannere og ngo’er til at kræve handling og stop for flere druknede flygtninge ved indgangen til Europa.

Pressen fik hvad de kom efter
Pressen fik hvad de kom efter

,,Pressen kom, de tog deres billeder, og nu er de væk igen. De fik, hvad de vil have.TYKISK SOLDAT,,

Siden den dag er over 57 mennesker druknet i havet mellem Bodrum og Kos. Og Alan Kurdi er ikke det eneste tre-årige barn i mængden, bemærker soldaten.

– Pressen kom, de tog deres billeder, og nu er de væk igen. De fik, hvad de vil have. Men det er jo ikke slut.

Han afbryder, går hen mod havet og lyser på noget, der skvulper i havoverfladen. Kniber øjnene sammen for at kunne se bedre. Er det en arm?

Det er et stykke plastic.

Soldaten vil ikke stå frem. Tyrkiets Jandarma (Gendarmeri, red.) udtaler sig ikke til pressen, medmindre der er givet tilladelse fra øverste led.

Og ligene i Bodrum er blevet storpolitik.