Islamiseringen af Tyskland i 2015 “Vi importerer religiøse konflikter”

  • En skare på tusind mænd af “arabisk eller nordafrikansk oprindelse” begik nytårsaften seksuelle overgreb på mere end 500 tyske kvinder i Kölns centrum. Lignende angreb fandt også sted i Hamborg og Stuttgart. Kölns overborgmester, Henriette Reker, sagde, at forbrydelserne “under ingen omstændigheder” skulle tilskrives asylansøgere. I stedet gav hun ofrene skylden for overgrebene.
  • “Der er intet galt i at være stolte tyske patrioter. Der er intet galt i at ønske, at Tyskland skal forblive frit og demokratisk. Der er intet galt i at bevare vores jødisk-kristne civilisation. Det er vores pligt.” — Den hollandske politiker Geert Wilders i en tale ved et massemøde i Dresden.
  • “Vi importerer islamisk ekstremisme, arabisk anti-semitisme, andre folks nationale og etniske konflikter såvel som en helt anden rets- og samfundsopfattelse. Den tyske sikkerhedstjeneste er ude af stand til at håndtere disse importerede sikkerhedsproblemer og de deraf følgende reaktioner i den tyske befolkning.” — Fra et lækket regeringsdokument, offentliggjort i Die Welt.
  • Tyskland kommer til at bruge mindst 17 milliarder € på asylansøgere i 2016 —Die Welt.
  • Saudi-Arabien forbereder sig på at finansiere opførelsen af 200 nye moskeer i Tyskland til at betjene asylansøgerne. — Frankfurter Allgemeine.

Tysklands muslimske befolkning skød voldsomt i vejret med mere end 850.000 i 2015, hvorved det samlede antal muslimer i landet for første gang næsten nåede 6 millioner-mærket.

Af den million migranter og flygtninge, som ankom til Tyskland i 2015, menes mindst 80% (eller 800.000) at være muslimer, ifølge en vurdering fra Centralrådet for Muslimer i Tyskland (Zentralrat der Muslime in Deutschland, ZMD), en muslimsk paraplyorganisation med base i Köln.

Til de nyankomne skal føjes den naturlige befolkningsvækst i det muslimske samfund, som allerede findes i Tyskland, på godt og vel 1,6% om året (eller 77.000), ifølge data beregnet ud fra en nylig undersøgelse fra Pew Research Center vedrørende væksten i den muslimske befolkning i Europa.

Baseret på beregninger ud fra Pew-undersøgelsen var den muslimske befolkning i Tyskland skønsmæssigt vokset til 5.068.000 ved udgangen af 2014. De 800.000 muslimske migranter, som ankom til Tyskland i 2015, vil sammen med de 77.000 ved naturlig vækst betyde, at den muslimske befolkning i Tyskland er steget med 877.000 og dermed er nået op på skønsmæssigt 5.945.000 ved udgangen af 2015. Dermed kappes Tyskland med Frankrig om positionen som landet med den største muslimske befolkning i Vesteuropa.

Den muslimske massemigration skruer hastigt op for islams vækst i Tyskland. Den er også ansvarlig for en bølge af social uro, herunder en voldtægtsepidemi, en krise i det offentlige sundhedsvæsen og en strøm af tyske borgere, som anskaffer våben til at forsvare sig med. Det følgende er en kronologisk gennemgang af nogle af de vigtigste begivenheder i 2015.

JANUAR 2015

Den 8. januar. En undersøgelse, udsendt af Bertelsmann Foundation, viste, at der på grund af den voksende muslimske befolkning var 57% af tyskerne, som mente, at islam truer det tyske samfund, 61% mente, at islam ikke passer ind i de vestlige samfund, og 40% følte sig som “fremmede i deres eget land.”

9. januar. Nyhedsmagasinet Der Spiegel rapporterede, at det tyske forbundspoliti (Bundeskriminalamt, BKA) var ved at indføre en landsomfattende nødplan, som skulle forhindre islamiske terrorister i at slå til i Tyskland. Forbundspolitiet havde fået ordre til at overvåge op mod 250 tyske islamisters og andre “relevante personers” færden. Magasinet fortalte også, at BKA havde beviser for, “at europæiske storbyer kan blive angrebet når som helst.”

11. januar. Der blev kastet en brandbombe mod kontorerne på Hamburger Morgenpost, efter at avisen, i solidaritet med det franske magasin Charlie Hebdo, genoptrykte dettes tegninger på forsiden i et forsvar for ytringsfriheden.

11. januar. I et interview med Bild am Sonntag bekræftede forbundsindenrigsminister Thomas de Maizière, at den tyske efterretningstjeneste overvåger “omkring 260 personer,” som potentielt kan slå til når som helst. Han sagde:

“Vi har omkring 260 farlige personer (Gefährder). Vi har også omkring 550 personer, som er rejst til kampzonerne i Syrien og Irak. Mellem 150 og 180 af disse er vendt tilbage til Tyskland; 30 af dem er kamphærdede fundamentalister. De udgør en alvorlig trussel mod vores sikkerhed. Jeg nærer stor ængstelse for velforberedte gerningsmænd som dem i Paris, Bruxelles, Australien og Canada. Situationen er alvorlig.”

Ifølge Bild skal der mindst 60 politifolk til en effektiv overvågning af bare én tysk jihadist døgnet rundt. Bladet spurgte, om Tyskland har sikkerhedspersonale nok til at spore alle potentielle terrorister. De Maizière indrømmede: “Indtil nu har vi været heldige. Desværre vil det nok ikke altid være tilfældet.”

12. januar. Mere end 25.000 mennesker dukkede op i byen Dresden til et ugentligt samlingsmøde i den spirende græsrodsbevægelse med navnet PEGIDA (“Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes”/Patriotiske europæere imod islamiseringen af Vesten). Ved dette det hidtil største fremmøde bar demonstranterne sorte armbind og afholdt et minuts stilhed for “terrorismens ofre i Paris.”

På sin Facebook-side skrev PEGIDA, at angrebet på Charlie Hebdo i Paris bekræftede bevægelsens værste frygt. Der stod:

“Islamisterne, som PEGIDA har advaret mod i 12 uger, viste Frankrig, at de er ude af stand til demokrati og hellere søger til vold og død som svar! Vore politikere vil have os tro det modsatte. Skal sådan en tragedie først ske her i Tyskland???”

12.januar. Forbundskansler Angela Merkel afviste PEGIDA-bevægelsen og sagde, at Islam “hører til i Tyskland.”

12. januar. En 20-årig eritreisk flygtning, asylansøger og muslim ved navn Khaled Idris Bahray blev stukket ihjel i Dresden. De europæiske medier var hurtige til at beskylde PEGIDA for at have opflammet til mordet. Den London-baserede avis Guardian rapporterede, at drabet “udstiller racespændingerne” og “anti-immigrationsfølelserne” i Tyskland. Men den 22. januar sagde den tyske anklagemyndighed, at Bahrays 26-årige eritreiske værelseskammerat havde indrømmet knivdrabet.

14. januar. Det tyske ministerkabinet godkendte en plan til at konfiskere de nationale ID-kort for kendte islamister, hvilket vil gøre det sværere for dem at forlade landet for at kæmpe for ISIS.

15. januar. Politiet i Niedersachsen arresterede en 26-årig tysk-libanesisk jihadist, benævnt Ayub B., og sigtede ham for at have deltaget i jihad i Syrien. Ligeledes den 15. januar stormede politiet i Pforzheim et par lejligheder tilhørende to salafister fra Balkan.

16. januar. Mere end 250 politifolk gennemsøgte 11 lokaliteter i Berlin. De arresterede fem tyrkiske islamister, heriblandt en 41-årig tyrk navneangivet som Ismet D., der kalder sig for “Emiren fra Berlin.”

20. januar. Mere end 200 politifolk stormede 13 ejendomme, der var sat i forbindelse med islamister i Berlin og de østlige delstater Brandenburg og Thüringen.

21. januar. Grundlæggeren og lederen af PEGIDA, Lutz Bachmann, trådte pludselig tilbage, efter at tyske medier havde offentliggjort et fotografi af ham med Adolf Hitler-frisure og overskæg. I nogle opslag på Facebook refererede han også til asylansøgere som “udskud” og “snavs.” PEGIDA’s kritikere sagde, at billedet, der var taget mindst to år før gruppen for alvor blev kendt, beviste, at bevægelsen var motiveret af racisme. Bachmann insisterede på, at fotografiet var taget i spøg.

21. januar. Det romersk-katolske stift i Münster forbød Paul Spätling, en romersk-katolsk præst, at prædike, efter at han havde talt ved et PEGIDA-fremmøde i Duisburg. Han havde sagt til de godt 500 tilhørere: “Europa har været i krig med islam i 1400 år. Det er ufatteligt, at kansler Angela Merkel har sagt, at ‘islam hører til i Tyskland.'” Stephan Kronenburg, talsmand for stiftet, sagde: “Med sine udtalelser skaber han fjendtlighed mod islam, hvilket vi anser for farligt.”

25. januar. Ministerpræsidenten for den østlige tyske forbundsstat Sachsen, Stanislaw Tillich,var uenig i Merkels udtalelse om, at “islam hører til i Tyskland.” Han sagde: “Muslimer er velkomne i Tyskland og kan praktisere deres religion. Men det betyder ikke, at islam er en del af Sachsen.” Hovedstaden i Sachsen er Dresden, hovedkvarter for PEGIDA-bevægelsen.

29. januar. Karnevalskomiteen i Köln droppede planerne om at bygge en lille kulissevogn medCharlie Hebdo-temaer. Aflysningen var foranlediget af en frygt for, at den kunne udgøre en sikkerhedstrussel. Kulissevognen skulle have deltaget i optoget den 16. februar som et udtryk for støtte til Frankrig og Charlie Hebdo. Udformningen, som var valgt af offentligheden ved en online meningsmåling, viste en tegner, der pressede en blyant ned i løbet på en terrorists gevær.

Ligeledes i januar fjernede den tyske supermarkedskæde Aldi et mærke for flydende sæbe fra hylderne efter klager over, at indpakningen var krænkende for muslimer. Aldi sagde, at æsken til Ombia 1001 Nats flydende sæbe, som viser en moske med kuppel og minareter, sammen med en lanterne og et sæt perlekæder til brug ved bøn, skulle fremmane et sceneri fra Mellemøsten.

Muslimske kunder havde opslået klager på Aldis Facebook-side. “Da jeg så den flydende sæbe fra Ombia på jeres hylder, blev jeg en smule chokeret, eftersom den viste en moske,” skrev en kunde. “Moskeen med dens kuppel og minareter er et symbol, der står for værdighed og respekt for muslimer. Det er derfor, jeg ikke finder det passende at afbilde dette betydningsfulde emne på en dagligvare.”

FEBRUAR 2015

Den 8. februar. Avisen Die Welt afslørede, at den tyske anklagemyndighed i Karlsruhe var i færd med at undersøge 83 tyske jihadister for krigsforbrydelser, baseret på grusomheder begået i Islamisk Stats navn.

12. februar. Hamburger Morgenpost rapporterede, at ledende politikere fra delstaten Sachsen og byen Dresden i al hemmelighed havde brugt mere end 100.000 € af skatteydernes penge på at betale for en demonstration imod PEGIDA, som blev afholdt i Dresden den 10. januar. Formålet med denne demonstration, hvor der var mere end 35.000 fremmødte, var at skildre PEGIDA’s støtter som “intolerante” og “snæversynede” i modsætning til flertallet af borgerne i Dresden, som anses for at være “kosmopolitiske” og “forpligtede på tolerance.”

15. februar. Byen Braunschweig aflyste et planlagt karnevalsoptog på grund af den “specifikke fare for et islamistisk angreb.”

26. februar. Præsidenten for Det Jødiske Centralråd i Tyskland, Josef Schuster, advarede jødiske mænd mod at bære kippa, når de befinder sig i Berlins muslimske distrikter. “Dette er en udvikling, jeg ikke ville have forventet for fem år siden,” sagde han. “Det er ganske skræmmende.”

MARTS 2015

Den 6. marts. Politiet i Bremen advarede om, at islamister havde planer om at angribe byens katedral samt en synagoge. To mistænkte var blevet arresteret efter en razzia på en lokal moske.

7. marts. Sheik Abu Bilal Ismail, en dansk imam som havde opfordret til drab på jøder under en prædiken i Berlins Al-Nur-moske, blev fundet skyldig i “hate speech” og dømt til at betale en bøde på 9.600 €. “Åh Allah,” havde Ismail sagt, “udslet de zionistiske jøder. Det er ingen sag for dig. Tæl dem og dræb dem til den allersidste. Skån ikke en eneste af dem. Åh Allah, lad dem lide.” Han sagde senere, at hans ord var revet ud af sammenhæng.

12. marts. En domstol i Berlin idømte faderen og to onkler til Nasser El-Ahmad, en 18-årig libanesisk muslim, bøder for at have forsøgt at tvinge denne til at gifte sig med en kvinde, selvom han var åbenlyst homoseksuel. El-Ahmad sagde, at hans far havde truet med at skære halsen over på ham, og hans onkler havde overhældt ham med benzin, fordi de nægtede at acceptere denne kendsgerning. Iagttagerne sagde, at sagen viste, at mænd også kan være ofre for tvunget ægteskab.

14. marts. Hooligans, salafister, PEGIDA og moddemonstranter fra den yderste venstrefløj hjemsøgte alle byen Wuppertal. Det var første gang, alle disse grupper afholdt møder på samme tid. Der blev udstationeret mere end 1.000 politifolk til at bevare roen.

26. marts. Forbundsindenrigsminister Thomas de Maizière forbød salafistgruppen Tauhid, som han sagde rekrutterer jihadister til at kæmpe i Syrien og Irak.

APRIL 2015

Den 8. april. Forbundspolitichef Dieter Romann afslørede , at mere end 57.000 personer i 2014 havde forsøgt at komme illegalt ind i landet, en stigning på 75% sammenlignet med 2013. Desuden have politiet arresteret 27.000 personer, som det var lykkedes at komme ind i landet, og som nu bor der illegalt, en stigning på 40% i forhold til året før. De fleste af de illegale immigranter var fra Syrien, Eritrea, Serbien, Somalia, Kosovo og Afghanistan.

13. april. Den hollandske politiker Geert Wilders talte ved en demonstration for den tyske græsrodsbevægelse imod islamisering, PEGIDA, i den østlige by Dresden. Wilders sagde: “Der er intet galt i at være stolte tyske patrioter. Der er intet galt i at ønske, at Tyskland skal forblive frit og demokratisk. Der er intet galt i at bevare vores egen jødisk-kristne civilisation. Det er vores pligt.”

22. april. Konrad Adenauer-Stiftelsen, en tænketank i Berlin, kundgjorde starten på “Muslimisches Forum Deutschland” (Muslimsk Forum i Tyskland). Det nye forum skal styrke de liberale, muslimske stemmer som modvægt til de ekstremistiske, muslimske gruppers indflydelse i Tyskland.

Ligeledes i april: Den tyske rapper, som er blevet jihadist, Dennis Cuspert dukkede op i en propagandavideo for ISIS, hvori han rappede følgende tekst:

“Til Allahs fjender. Hvor er jeres tropper? Vi kan dårligt vente. Åh Allah, udslet dem! Tildel os sejren over dem. Brug os. Gør os ærefulde. Tag af vores blod. Fisabilillah [en der kæmper for Allahs sag]… Vi ønsker jeres blod. Det smager så vidunderligt… I Tyskland venter de sovende celler. Brødrene er på vej, terroriserer kuffar [de ikke-troende].”

MAJ 2015

Den 1. maj. Politiet i Oberursel, en forstad til Frankfurt, aflyste et professionelt cykelløb med mere end 5.000 deltagere af frygt for, at islamiske terrorister planlagde et angreb på begivenheden.

20. maj. Forbundsindenrigsminister Thomas de Maizière talte ved en konference i Berlin med titlen “Jødisk liv i Tyskland – er det i fare?” Han sagde, at de anti-semitiske hadforbrydelser i 2014 var steget med 25%, og en stor del af stigningen skyldtes angreb udført af muslimske immigranter.

23. maj. Den tyske forbundshær kundgjorde, at den vil rekruttere sin første imam til de 1.600 muslimer i uniform.

JUNI 2015

Den 3. juni. Mere end 90 politifolk blev sendt ud for at opløse en slåskamp mellem 70 medlemmer af rivaliserende immigrantklaner på en offentlig legeplads i Moabit, et kvarter i Berlins centrum. Kampene var begyndt, da to kvinder kom i skænderi om en mand, og det udartede til vold, efterhånden som flere og flere familiemedlemmer kom til. To politifolk blev alvorligt såret.

5. juni. En 30-årig somalisk asylansøger kaldet “Ali S” blev i München idømt fire år og ni måneders fængsel for forsøg på voldtægt mod en 20-årig kvinde. Ali har tidligere afsonet en dom på syv år for voldtægt og havde kun været ude af fængslet i fem måneder, da han angreb igen. I et forsøg på at beskytte Ali S’ identitet refererede en avis i München til ham som “Joseph T.” — et navn som var mere politisk korrekt.

8. juni. Mere end 50 politifolk blev sendt ud for at opløse et slagsmål, som var opstået under et skænderi ved en bryllupsreception for bosniske immigranter i Berlin. På få minutter havde 15-20 andre personer blandet sig. Men så snart politiet ankom, holdt de rivaliserende klaner op med at slås med hinanden og begyndte at angribe politifolkene. En af bryllupsgæsterne ramte en betjent i hovedet med en stol og sårede ham alvorligt. Andre betjente fik flasker kylet imod sig, blev spyttet på eller verbalt angrebet.

10. juni. En 26-årig muslimsk kvinde, Betül Ulusoy, fik tilladelse til at påbegynde en turnusperiode som ny sagsbehandler ved rådhuset i Berlin. De lokale myndigheder havde oprindelig overvejet at afvise hendes ansøgning, fordi hun insisterede på at bære muslimsk hovedtørklæde. Berlins neutralitetslov (Neutralitätsgesetz) har en klausul om, at det er forbudt for enhver, der arbejder for byen, at bære ydre tegn på religiøsitet. Men byens embedsmænd gjorde en undtagelse med Ulusoy, sandsynligvis for at undgå beskyldninger for islamofobi.

24. juni. I et interview med Rheinische Post sagde forbundsindenrigsminister Thomas de Maizière, at antallet af tyske jihadister, der kæmper i Syrien, er steget til omkring 700. “Antallet har aldrig været så højt som nu,” sagde han. Antallet af voldelige islamister i Tyskland, som er “rede til at begå politisk motiverede forbrydelser af væsentlig betydning” ligger på omkring 330. Han sagde, at der er mere end 500 kontraterrorismeindsatser i gang, omfattende 800 islamister.

26. juni. Ledelsen på Wilhelm-Diess-Gymnasium, som er en skole i byen Pocking i Bayern,advarede forældrene mod at lade deres døtre bære afslørende klædedragt for at undgå “misforståelser” blandt de 200 muslimske flygtninge, som er indkvarteret i et nødcenter, der befinder sig i en bygning tæt ved skolen. I brevet til forældrene stod der:

“De syriske flygtninge er hovedsagelig muslimer og taler arabisk. Disse asylansøgere er præget af deres egen kultur. Da skolen ligger direkte op til deres opholdssted, bør der anvendes en anstændig klædedragt for at undgå uoverensstemmelser. Afslørende toppe eller bluser, korte shorts eller miniskørter kan føre til misforståelser.”

29. juni. En gruppe libanesiske immigranter angreb to politifolk, som forsøgte at arrestere to mænd for at ryge hash på et offentligt fortov i Duisburg. I løbet af ganske få minutter var betjentene omringet af mere end 100 mænd, som forsøgte at forhindre arrestationen. Der skulle ti patruljevogne og snesevis af betjente til for at undsætte de to politifolk.

Ligeledes i juni opstod der en debat om, hvorvidt muslimske elever skal undtages fra de obligatoriske besøg i tidligere koncentrationslejre, som er en del af undervisningen i Holocaust. Debatten var centreret omkring et forslag, som gik ud på at kræve, at eleverne ved alle ungdomsuddannelser i Bayern skal besøge mindesteder for Holocaust som en del af skolernes undervisningsplan. Forslaget blev imødegået af det regerende parti, Kristen Social Union (CSU), som mente, at “mange børn fra muslimske familier… er uden forbindelse til vores fortid og… har brug for langt mere tid, før de vil kunne identificere sig med vores historie. Vi bør være forsigtige med, hvordan vi præsenterer dette emne for disse børn.”

JULI 2015

Den 17. juli. For første gang nogensinde i Tyskland blev der af den offentlige tv- og radiokanalBayerischer Rundfunk udsendt muslimske bønner til at markere indledningen på festdagen Eid el-Fitr og afslutningen på Ramadanens fastemåned.

20. juli. Tysklands første sharia-føjelige bank, den tyrkisk ejede Kuveyt Turk Bank, åbnede for forretninger i Frankfurt. Bankens direktør, Kemal Ozan, sagde: “Vores markedsundersøgelser har vist, at 21% af muslimerne her i landet gerne ser en islamisk bank som dagligbank for deres husstand.”

24. juli. To politifolk i Gelsenkirchen, en by i Nordrhein-Westfalen, blev angrebet af en skare libanesiske immigranter, efter at de to betjente havde forsøgt at standse en bil, der var kørt over for rødt. Chaufføren steg ud af bilen og forsøgte at undslippe til fods. Da betjentene indhentede ham, dukkede der mere end 50 mennesker op, praktisk talt ud af det blå, for at forhindre mandens arrestation. En dreng på 15 år angreb en af betjentene bagfra og tog kvælertag på ham, hvilket medførte, at betjenten mistede bevidstheden. Der skulle en massiv politistyrke og peberspray til for at bringe situationen under kontrol.

25. juli. Et hemmeligstemplet politidokument, som var blevet lækket til Rheinischen Post,afslørede, at et rekordstort antal på 38.000 asylansøgere i Tyskland i 2014 var blevet sigtet for at have begået forbrydelser i landet. Analytikere mener, at dette tal — som giver mere end 100 forbrydelser om dagen — kun udgør en brøkdel af det reelle antal, da mange forbrydelser ikke bliver anmeldt.

25. juli. Nyhedsmagasinet Der Spiegel rapporterede om et eskalerende antal voldsforbrydelser, begået af immigranter fra Balkanlandene og Mellemøsten, som har forvandlet dele af industribyen Duisburg til “lovløse områder.” Sådanne områder er, ifølge en lækket politirapport, i realiteten “no-go”-zoner for politiet.

25. juli. I et interview med nyhedsbladet Focus advarede formanden for politiets fagforening i Nordrhein-Westfalen, Arnold Plickert, om dannelsen af no-go-zoner i byerne Dortmund, Duisburg, Essen og Köln. “Adskillige rivaliserende rockergrupper såvel som libanesiske, tyrkiske, rumænske og bulgarske klaner kæmper om herredømmet i gaderne,” sagde han. “De laver deres egne regler; her har politiet intet at skulle have sagt.”

AUGUST 2015

Den 3. august. Et hemmeligstemplet dokument, som blev lækket til avisen Bild, afslørede , at Hamborgs trafikforbund (Hamburger Verkehrsverbund, HVV) have givet billetkontrollørerne besked på at “lukke øjnene,” når de støder på migranter, som bruger de offentlige transportmidler uden billet. Skridtet er sandsynligvis beregnet på at beskytte HVV mod “dårlig presseomtale.”

6. august. Politiet afslørede, at en 13-årig muslimsk pige var blevet voldtaget af en anden asylansøger på et flygtningecenter i Detmold. Pigen og hendes mor var angiveligt flygtet fra deres hjemland for at slippe væk fra en kultur præget af seksuel vold; det har vist sig, at manden, som voldtog pigen, kommer fra det samme land, som de var flygtet fra.

18. august. En koalition af fire socialarbejderorganisationer og kvinderettighedsgrupper sendte et brev til lederne af de politiske partier i det regionale parlament i Hesse og advarede dem om den stadig værre situation for kvinder og børn i flygtningelejrene. I brevet stod der:

“Indkvarteringen i store telte, manglen på kønsadskilte sanitære rum, lokaler som ikke kan aflåses, manglen på sikre områder for kvinder og børn — for blot at nævne nogle få rumlige faktorer — øger sårbarheden for kvinder og børn i lejrene. Denne situation går de mænds ærinde, som tilskriver kvinder en underordnet rolle og behandler kvinder, der rejser alene, som ‘wild game’ [bytte som frit kan jagtes].”

“Følgerne er utallige voldtægter og seksuelle overgreb. Vi modtager også et stigende antal rapporter om tvungen prostitution. Det skal understreges, at der ikke er tale om isolerede tilfælde.”

“Kvinderne fortæller, at de, og også børn, bliver voldtaget eller udsat for seksuelle overgreb. Som følge heraf sover mange kvinder i det tøj, som de har på, når de færdes ude. Kvinder fortæller jævnligt, at de ikke benytter toilettet om natten på grund af faren for voldtægt og røveri på vejen hen til de sanitære faciliteter. Selv i dagslys kan turen gennem lejren være en skræmmende oplevelse for mange kvinder.”

19. august. Mindst 20 syriske migranter, som opholdt sig i et overfyldt flygtningecenter i den østlige tyske by Suhl, forsøgte at lynche en afghansk migrant, efter at denne havde revet nogle sider ud af en koran og smidt dem i toilettet. Mere end 100 politifolk blev tilkaldt for at genoprette roen, men da de ankom, blev de angrebet med sten og betonblokke. Sytten personer blev såret i håndgemænget, heriblandt 11 flygtninge og 6 politibetjente. Ministerpræsidenten for den tyske delstat Thüringen, Bodo Ramelow, sagde, at muslimer af forskellig nationalitet bør indkvateres adskilt for at undgå tilsvarende vold i fremtiden.

21. august. Tyskland suspenderede det såkaldte Dublin-reglement — en lov som kræver, at mennesker, der søger tilflugt i EU, skal gøre dette i det første europæiske land, de ankommer til — for asylansøgere fra Syrien. Det betyder, at syrere, som ankommer til Tyskland, vil få lov til at blive der, mens deres ansøgning bliver behandlet. Kritikerne siger, at skridtet vil opmuntre endnu flere migranter til at søge til Tyskland.

27. august. Aiman Mazyek, direktør for Centralrådet for Muslimer i Tyskland (Zentralrat der Muslime in Deutschland, ZMD), som er en muslimsk paraplyorganisation med base i Köln,vurderede, at mindst 80% af de migranter og flygtninge, som ankom til Tyskland i 2015, er muslimer.

30. august. Den tyske sociolog Hans Georg Soeffner advarede om, at Tyskland importerer religiøse konflikter:

“Immigrationen fører religiøse konflikter med sig — som dem mellem forskellige muslimske retninger. Vi må antage, at konflikterne vil vokse. Flygtningene bringer politiske og religiøse konflikter fra deres oprindelsesland med sig til Tyskland — så som konflikterne mellem sunnier og shi’itter eller liberale muslimer og salafister. Vi kender jo allerede til konflikter mellem tyrkere, kurdere, alevitter og de andre muslimer, så vi er fortrolige med sådanne konflikter. Men ser man på antallet af forventede nye immigranter, vil konflikterne vil vokse. Og det er grunden til, at vi hurtigt bør gøre dem bekendt med tyske værdier, dvs. Forfatningen. Først da vil immigranterne vide, hvordan reglerne er her.”

Ligeledes i august oversteg antallet af asylansøgere, som ankom til landet i en enkelt måned, 100.000-mærket for første gang nogensinde. Et rekordstort antal på 104.460 asylansøgere ankom i august 2015 og bragte det samlede antal i de første otte måneder af 2015 op på 413.535.

SEPTEMBER 2015

Den 3. september. I et interview med Die Zeit sagde forbundsindenrigsminister Thomas de Maizière, at integrationen af muslimske migranter fra den arabiske verden vil blive vanskeligere end integrationen af tyrkiske muslimer; mindst 20% af de migranter, som er ankommet til landet dette år, er analfabeter.

7. september. Aiman Mazyek, formanden for Centralrådet for Muslimer i Tyskland, sagde, at den muslimske massemigration vil komme til at ændre karakteren af islam i Tyskland betydeligt. Indtil nu har tysk islam hovedsagelig haft en tyrkisk karakter; i fremtiden vil den blive langt mere arabisk.

8. september. Frankfurter Allgemeine rapporterede, at Saudi-Arabien forbereder sig på at finansiere opførelserne af 200 nye moskeer i Tyskland til at betjene asylansøgerne.

17. september. I et interview med Rheinische Post sagde Hans-Georg Maassen, direktøren for Tysklands hjemlige efterretningsvæsen (Bundesamt für Verfassungsschutz, BfV), at tyske salafister udgiver sig for nødhjælpsarbejdere og tilbyder pengegaver og tøj i et forsøg på at rekruttere asylansøgere. Andre tilbyder oversættelsestjenester og inviterer migranter hjem til te. Atter andre uddeler pamfletter med information om lokale salafist-moskeer. Maassen sagde:

“Mange af asylansøgerne har en sunni-religiøs baggrund. I Tyskland findes der en salafistscene, som opfatter dette som et yngleområde. Vi kan se, at salafister dukker op ved centrene forklædt som frivillige og hjælpearbejdere og bevidst søger kontakt med flygtninge og inviterer dem hen i deres moske for at rekruttere dem til deres sag.”

19. september. I Bielefeld infiltrerede salafister flygtningecentrene ved at medbringe legetøj, frugt og grøntsager til migranterne.

23. september. De kommunale myndigheder i Hamborg fremlagde et dristigt lovforslag i det lokale parlament, som ville give byen lov til at beslaglægge tomme forretningsejendomme (kontorbygninger og grunde) og bruge disse til at huse migranter.

25. september. Asadullah og Shazia Khan, to migranter fra Pakistan bosat i Darmstadt, blev ved en domstol anklaget for “æresdrab” på Lareeb, deres 19-årige datter. Asadullah tilstod at have kvalt sin datter med de bare hænder, fordi han ikke bifaldt hendes mandlige kæreste.

28. september. Mere end 70 asylansøgere i Hamborg indledte en sultestrejke for at presse de lokale myndigheder til at give dem bedre boligforhold. “Vi går i sultestrejke,” sagde den syriske flygtning Awad Arbaakeat. “Byen har løjet for os. Vi blev chokerede, da vi ankom hertil.” Migranterne sagde, at de var vrede over, at de var blevet bedt om at sove i et kæmpestort varehus frem for i private lejligheder. Hamborgs myndigheder siger, at der ikke findes flere tomme lejligheder i byen, som er Tysklands næststørste.

Ligeledes i september viste det sig, at hundredvis af muslimske flygtninge konverterer til kristendommen, tilsyneladende i et forsøg på at forbedre deres chancer for at få deres asylansøgning godkendt. Ifølge islam gør muslimer, der konverterer til kristendommen, sig skyldige i frafald, en forbrydelse som kan straffes med døden. “Konvertitterne” tror tilsyneladende, at de tyske immigrationsmyndigheder vil lade dem blive boende i Tyskland, hvis de kan overbevise dem om, at de bliver slået ihjel, hvis de bliver sendt tilbage til oprindelseslandet.

OKTOBER 2015

Den 1. oktober. I Bad Kreuznach indgik en familie af syriske asylansøgere en aftale om, at de skulle komme og se på en fireværelses lejlighed, som var til udleje, men de nægtede senere, fordi ejendomsmægleren var en kvinde. Ejendomsmægler Aline Kern udtalte:

“En af mændene, som talte gebrokkent tysk, sagde, at de ikke var interesseret i at bese ejendommen, fordi jeg er kvinde, jeg er blond, og fordi jeg så mændene ind i øjnene. Dette var upassende. Mit firma skulle sende en mand til at vise dem ejendommen. Jeg var forbløffet. Her ønsker man at hjælpe dem, og så bliver man sendt bort som uønsket i sit eget land.”

2. oktober. I et interview med Deutschlandfunk radio beskrev Tania Kambouri, en tysk politibetjent og forfatter til en ny bestsellerbog om den fejlslagne tyske multikulturalisme, den stadig værre sikkerhedssituation i Tyskland på grund af migranter, der ikke har respekt for lov og orden. Hun sagde:

“Gennem flere uger, måneder og år har jeg oplevet, at muslimerne, hovedsagelig unge mænd, ikke har bare et minimum af respekt for politiet. Når vi er ude og afpatruljere gaderne, bliver vi verbalt overfaldet af unge muslimer. Det handler om kropssprog og fornærmelser som ‘skide strisser’, når vi går forbi dem. Hvis vi standser nogen i trafikken, vokser aggressionerne endnu mere, og dette er overvejende tilfældet blandt migranterne.”

“Jeg ønsker, at disse problemer bliver erkendt, og at man forholder sig tydeligt til dem. Om nødvendigt bør der strammes op på loven. Det er også meget vigtigt, at domstolene, at dommerne udsteder nogle virkningsfulde domme. Det kan ikke passe, at lovovertræderne kan blive ved med at fylde i politiets kartoteker, skade os fysisk, fornærme os, eller hvad det nu måtte være, og der så ikke er nogen konsekvenser. Mange sager bliver lukket eller lovovertræderne løsladt på prøve eller et eller andet. Det, der forgår i retssalene i dag, er rent til grin.”

“Respektløsheden tager til, volden mod politiet… Vi er ved at miste kontrollen i gaderne.”

5. oktober. Den offentlige tv-station ARD nægtede at have udsendt “anti-islamisk propaganda,” efter at den havde bragt en fotomontage med kansler Angela Merkel iført islamisk hovedtørklæde. Billedet blev vist i baggrunden i et afsnit om flygtningekvoter i programmet “Rapport fra Berlin,” mens speakeren Rainald Becker sagde:

“Kan vi virkelig gøre dette? Eller er vi overbebyrdede? Og hvis det lykkes for os [at håndtere migrantkrisen], hvad vil der så ske med vore værdier? Hvordan vil livet ændre sig? Hvordan vil vi reagere, hvis flygtningene har problemer med ligeberettigelse, med kvinders rettigheder, med presse- og ytringsfrihed?”

ARD sagde senere: “Vi beklager, at nogle seere var misfornøjede med eller ligefrem misforstod den måde, kansleren blev afbildet på.”

Til venstre: Nogle af de hundredtusindvis af migranter, som ankom til München i løbet af 2015. Til højre: Den offentlige tyske tv-station ARD nægtede at have udsendt “anti-islamisk propaganda,” efter at den havde bragt en fotomontage med kansler Angela Merkel iført islamisk hovedtørklæde.

14. oktober. I Osnabrück havde en asylansøger fra Somalia med held lagt sag an mod det tyske Forbundsdepartement for Migration og Flygtninge (Bundesamt für Migration und Flüchtlinge, BAMF) for at have været for længe om at behandle hans ansøgning. En dommer beordrede BAMF til at træffe en afgørelse vedrørende ansøgningen inden for tre måneder eller yde ham økonomisk kompensation.

14. oktober. Sumte, en lille landsby med 100 indbyggere i Niedersachsen, blev af regeringen forpligtet til at huse 1.000 asylansøgere.

14. oktober. Formanden for Bayerns kommunalforbund (Bayerische Gemeindetag), Uwe Brandl, advarede om, at Tyskland nu er på vej til at have “20 millioner muslimer i år 2020” ud af en befolkning i 2014 på 81,1 million. Han var kommet frem til dette tal ved at medregne familiesammenføringer — baseret på den antagelse, at personer, som får deres asylansøgning godkendt, efterfølgende vil bringe gennemsnitlig yderligere fire medlemmer af deres familie til Tyskland.

15. oktober. Kommunalt ansatte ved bystyret i Hamborg meddelte, at der var ankommet 35.021 migranter til byen i løbet af de første ni måneder af 2015. I samme periode blev Hamborgs politi kaldt ud til byens flygtningecentre mere end 1.000 gange — herunder 81 gange for at opløse masseslagsmål, 93 gange for at efterforske fysiske og seksuelle overgreb, og 28 gange for at forhindre migranter i at begå selvmord.

20. oktober. Otte islamister kom for retten i Köln. De stod anklaget for at have stjålet 19.000 € fra indsamlingsbøsser i kirker og skoler i Siegen og derefter sendt pengene til ISIS.

21. oktober. Mere end 200 borgmestre i Nordrhein-Westfalen stod som underskrivere af et åbent brev til kansler Angela Merkel, hvori de advarede om, at deres kommuner ikke længere var i stand til at tage imod flere migranter.

25. oktober. Indholdet af et lækket regeringsdokument, der blev offentliggjort i Die Welt,afslørede en voksende bekymring i de øverste lag af den tyske efterretnings- og sikkerhedstjeneste vedrørende konsekvenserne af kansler Angela Merkels åben-dør-immigrationspolitik.

Dokumentet advarede om, at “integrationen af hundredtusindvis af illegale migranter vil være umulig, det store antal taget i betragtning sammen med de allerede eksisterende muslimske parallelsamfund i Tyskland.” Dokumentet tilføjede:

“Vi importerer islamisk ekstremisme, arabisk anti-semitisme, andre folks nationale og etniske konflikter, såvel som en helt anden rets- og samfundsopfattelse. Den tyske sikkerhedstjeneste er ude af stand til at håndtere disse importerede sikkerhedsproblemer og de deraf følgende reaktioner i den tyske befolkning.”

Ligeledes i oktober blev den Evangeliske Kirke i Rhinlandet kritiseret af andre kristne, da den rådede til ikke at forsøge at missionere blandt muslimske migranter. I en programerklæring hævdede kirken, at passagen i det 28. kapitel af Matthæus-evangeliet, kendt som Missionsbefalingen — “Gå derfor hen og gør alle folkeslagene til mine disciple, idet I døber dem i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn” — ikke betyder, at kristne skal forsøge at omvende andre. Erklæringen hævdede: “Strategisk islammission eller møder med muslimer for at missionere blandt dem truer den indre, sociale fred og modsiger Jesu Kristi ånd og mandat og bør derfor skarpt afvises.”

NOVEMBER 2015

6. november. Nyhedsmagasinet Focus rapporterede, at salget af peberspray var steget med 600%, siden Tysklands migrationskrise eksploderede i august 2015. Lagrene af produktet var fuldkommen udsolgt i store dele af landet og yderligere forsyninger kan ikke fås før i 2016. “Fabrikanterne og distributørerne siger, at den store tilstrømning af fremmede i de seneste uger tilsyneladende har skræmt mange mennesker,” fortalte Focus.

7. november. Jürgen Mannke, formand for lærernes fagforbund i Sachsen-Anhalt (Philologenverbandes Sachsen-Anhalt, PhVSA), blev fyret efter at have rådet unge kvindelige elever til at vogte sig mod “overfladiske seksuelle eventyr” med muslimske asylansøgere. I forbundets kvartalsvise medlemsblad havde Mannke skrevet:

“En immigrantinvasion oversvømmer Tyskland og betragtes af mange borgere med blandede følelser. Der er ingen tvivl om, at det er vores humane pligt at hjælpe mennesker, som kommer i eksistentiel nød på grund af krig og politisk forfølgelse. Men det er ekstremt vanskeligt at skelne disse mennesker fra dem, der kommer til vores land med rent økonomiske eller ligefrem kriminelle motiver”….

“Vi hører allerede fra samtaler med bekendte mange steder om seksuel chikane i den daglige tilværelse, især i de offentlige transportmidler og i supermarkeder. Som ansvarlige undervisere må vi spørge os selv: Hvordan kan vi oplyse vore unge piger i alderen 12 år og opefter, så de ikke kaster sig ud i overfladiske seksuelle eventyr med, ofte tiltrækkende, muslimske mænd?”

10. november. Gabriel Felbermayr, leder af det München-baserede Center for International Økonomi (Ifo Zentrum für Außenwirtschaft), vurderede i et interview med Der Spiegel, at migrantkrisen vil komme til at koste de tyske skatteydere 21,1 milliarder € alene i 2015. “Dette inkluderer udgifter til indkvartering, mad, dagplejecentre, skoler, sprogkurser i tysk, uddannelse og administration,” sagde han.

12. november. I en tale ved et møde i Socialdemokraterne (SPD) i Berlin hævdede den tyskevicekansler, Sigmar Gabriel, at Tyskland via en luftbro burde flyve en “stort kontingent” migranter til Tyskland for at forhindre menneskesmuglerne i at profitere på migrantkrisen. “Ingen bør dø på vej til Europa, hvilket bør være vores mål,” sagde han. Og Gabriel sagde videre: “Det, der betyder noget, er ikke antallet af mennesker, som kommer til Tyskland, men den hast, hvori de ankommer.”

13. november. N24 tv-nyheder fortalte, at op mod 50% af de asylansøgere, der er ankommet til Tyskland, er gået i skjul, og deres tilholdssted er ukendt. Formentlig omfatter det økonomiske migranter og andre, som forsøger at undgå udvisning, hvis eller når deres asylansøgning bliver afvist.

13. november. I et interview med den offentlige tv-kanal ZDF slog kansler Angela Merkel sin åben-dør- asylpolitik yderligere fast: “Kansleren har situationen under kontrol. Jeg har min vision. Jeg vil kæmpe for den.”

17. november. Myndighederne i Hannover aflyste en venskabsfodboldkamp mellem Tyskland og Holland godt 90 minutter inden start, efter at politiet havde modtaget en “troværdig” bombetrussel. Kansler Angela Merkel havde planlagt at overvære kampen for at vise sin sympati med ofrene for de jihadistiske angreb i Paris, hvor 130 mennesker blev dræbt og mere end 350 alvorligt såret.

20. november. Kristen Social Union (CSU), som i Bayern er alliancepartner med Angela Merkels Kristen Demokratisk Union (CDU), opfordrede til, at Tyskland forbyder burka i det offentlige rum.

22. november. Formanden for det statslige kriminalpolitiforbund (Bundeskriminalamt, BKA), Holger Münch, indrømmede, at den tyske efterretningstjeneste savner det nødvendige mandskab til at opspore og overvåge alle farlige islamister i landet. “Ser man på antallet af potentielle angribere, er vi nødt til at prioritere,” sagde han.

23. november. I et interview med Die Welt sagde Ahmad Mansour, en israelsk-arabisk islamekspert som har boet i Tyskland i mere end ti år, at den tyske regering langt fra gør nok for at bekæmpe islamismen. Mansour — som var medlem af Det Muslimske Broderskab i mere end ti år, før han forlod den ekstremistiske islam i slutningen af 1990’erne — sagde, at mange unge muslimer i Tyskland “tror på konspirationsteorier, dyrker anti-semitiske tanker og tænker ikke demokratisk.” For disse mennesker, sagde han, “er islam deres eneste identitet.”

Mansour sagde, at den tyske regering “savner en plan” for håndteringen af problemerne med ekstremistisk islam. Han tilføjede, at meget af skylden ligger hos nogle “højst problematiske” undervisere i islam, som radikaliserer de unge. I en kommentar til spørgsmålet om, hvorfor jihadisterne endnu ikke har gennemført et større angreb i Tyskland, sagde Mansour: “Foreløbig har Tyskland været heldig.”

29. november. Hundredvis af migranter fra Afghanistan, Irak og Syrien, som var indkvarteret i et overfyldt flygtningecenter i den tidligere Tempelhof lufthavn i Berlin, gik til angreb på hinanden, mens de ventede i en madkø. Mere end 150 politibetjente blev udsendt for at få styr på situationen. Andre massesammenstød fandt sted i Berlins distrikter Kreuzberg og Spandau.

DECEMBER 2015

Den 1. december. Salafister i den nordtyske delstat Slesvig-Holsten uddelte rekrutteringslitteratur med dette budskab: “Kom til os. Vi viser dig Paradis.”

1. december. Ansatte i byen Frankfurt sendte nogle hold bestående af politifolk, oversættere og socialarbejdere af sted til flygtningecentrene for at advare asylansøgerne mod farerne ved den radikale islam. Disse hold underviste også migranterne i det tyske retssystem, religionsfrihed og lige ret for mænd og kvinder.

3. december. I et interview med Berlin-avisen Der Tagesspiegel sagde Hans-Georg Maassen, direktør for Tysklands hjemlige efterretningsvæsen (Bundesamt für Verfassungsschutz, BfV), at antallet af salafister i Tyskland nu er steget til 7.900 — fra 7.000 i 2014; 5.500 i 2013; 4.500 i 2012, og 3.800 i 2011. Selvom salafisterne kun udgør en lille andel af de skønnede seks millioner muslimer i Tyskland, siger efterretningsvæsenets folk, at de fleste af dem, der bliver tiltrukket af den salafistiske ideologi, er modtagelige unge muslimer, som er villige til at udføre terrorhandlinger med kort varsel i islams navn.

3. december. En meningsmåling i nyhedsmagasinet Stern viste, at 61% af tyskerne tror, at jihadister vil angribe Tyskland i nær fremtid. Meningsmålingen viste også, at 58% mener, at det tyske militær bør angribe Islamisk Stat, selvom 63% tror, at det vil medføre hævnaktioner i form af terrorangreb i Tyskland. Generelt mener næsten 75% af tyskerne, at regeringen bør gøre mere for at forhindre terrorisme i landet.

7. december. Det tyske indenrigsministerium afslørede, at der alene i november måned var ankommet 206.101 migranter til landet.

8. december. Bayerns socialminister, Emilia Müller, sagde, at antallet af migranter, der ankom til Tyskland i 2015, officielt har passeret én million. “Vi har et tvingende behov for en øvre grænse for antallet af migranter, for Tyskland kan ikke blive ved med at klare så mange ankomster i det lange løb,” sagde hun.

10. december. En domstol i Wuppertal bestemte, at islamister, som afpatruljerede gaderne i byen som “sharia-politi,” ikke brød loven og ikke skulle retsforfølges. Ni mænd iført orange jakker med ordene “sharia-politi” var blevet arresteret i september 2014. Mændene havde opfordret de forbipasserende til at undlade at besøge barer, kasinoer og diskoteker. Gruppen havde også medbragt løbesedler med den engelske tekst “Sharia Controlled Zone,” hvor alkohol, narkotika, spil, musik, pornografi og prostitution blev forbudt. Retten vurderede, at mændene ikke havde overtrådt nogen love vedrørende uniformer og offentlige forsamlinger. Anklagerne indgav en appel.

17. december. Politiet i Stuttgart foretog en razzia og lukkede en muslimsk forening og moske, som mentes at have ydet økonomisk støtte til — og rekrutteret på vegne af — ISIS. Baden-Württembergs indenrigsminister, Reinhold Gall, sagde, at det islamiske undervisnings- og kulturcenter Mesdschid Sahabe ofte bliver frekventeret af salafistiske prædikanter og islamistiske fundamentalister fra det vestlige Balkan.

21. december. Avisen Die Welt citerede nogle kilder i politiet, som afslørede, at kun 10% af den million migranter, som ankom til Tyskland i 2015, havde fået deres baggrund tjekket.

28. december. Det kommunale styre i Arnsberg forbød brugen af nytårsfyrværkeri uden for flygtningecentre for at forhindre bragene i at udløse post-traumatisk stress hos folk, der søger asyl. “De, der kommer fra en krigszone, forbinder eksplosioner med våbenild og bomber frem for med fyrværkeri,” sagde en talsmand for lokalrådet, Christoph Söbbeler. “Dette kan genudløse traumerne hos de pågældende.”

29. december. Avisen Die Welt fortalte, at Tyskland kommer til at bruge mindst 17 milliarder € på asylansøgere i 2016.

31. december. Politiet i München evakuerede to store banegårde og aflyste nytårsfestlighederne, efter at en “venligsindet efterretningstjeneste” havde advaret om et umiddelbart forestående angreb. Bayerns indenrigsminister, Joachim Herrmann, sagde, at myndighederne havde modtaget oplysninger om, at selvmordsbombemænd fra ISIS kunne angribe hovedbanegården.

31. december. Den offentlige tv-station ZDF sendte kansler Angela Merkels nytårstale til nationen med undertekster på arabisk. Her gentog hun sit mantra, “vi kan gøre dette,” i en henvisning til integrationen af den million migranter, som ankom til Tyskland i 2015. “Det vigtige er, at vi ikke lader os splitte, hverken mellem generationer eller sociale klasser, eller mellem dem, der har været her længe, og dem, der er nye,” sagde hun.

31. december. Kort efter Merkels nytårstale begik en horde på tusind mænd af “arabisk eller nordafrikansk herkomst” seksuelle overgreb på mere end 500 tyske kvinder i den indre by i Köln. Lignende angreb fandt også sted i Hamborg og Stuttgart. Kölns politichef, Wolfgang Albers, kaldte det for en “fuldkommen ny dimension inden for forbrydelser.”

Overborgmesteren i Köln, Henriette Reker, sagde, at forbrydelserne “under ingen omstændigheder” skulle tilskrives asylansøgere. I stedet gav hun ofrene skylden for overgrebene: “Man bør opføre sig klogt, når man færdes i en gruppe. Man opfører sig klogt ved ikke at udvise overstrømmende glæde over for enhver, man møder, og som smiler til en. Den slags udtryk kan misforstås.” Reker sagde, at hendes kontor vil udgive nogle retningslinjer, som formentlig vil inkludere en tøjkodeks, som tyske kvinder og piger bør følge for at undgå lignende hændelser i fremtiden.