Provokerende Daham

Provokerende Daham

EN SYRISK flygtning, Daham Al Hasan, vil have sine i alt 20 børn til Danmark. Plus sine tre koner. Han kan ikke arbejde. Han kan ikke lære dansk, siger han. End ikke modtage blot et par timers undervisning om ugen.

NÅR hele flokken snart er samlet, vil børneflokken give Daham en ekstra indtægt på skattefri 214.000 kr. alene i børnechecks …

KORT SAGT: En fremtid, der ligner den direkte vej med 100 kilometer i timen mod et bombekrater af elendig integration til trods for en masse penge. Med en far, der på forhånd er stået af på idéen om at starte forfra på at forsørge sig selv og sin familie i et nyt fædreland, bliver det nærmest umuligt at få familien gjort selvkørende.

ET FLERTAL af politikere er straks klar til at lave et loft for, hvor mange børn man højst kan få børnechecks til. Samme idé er dog tidligere strandet på, at man ikke bare rammer nogle få ekstremer som Daham, men også masser af danske familier, der også kan lide mange børn. Og børnechecken har jo intet med socialhjælp at gøre.

I STEDET for et hovsa-loft kunne politikerne måske holde hovedet mere koldt og give børnechecken på så mange andre måder end at give pengene skattefrit i hånden. Som skattefradrag, for eksempel. Det kunne måske animere til selv at tjene nogle penge? Eller som fripladser i institutioner eller sportsklubber. Daham ligner ærlig talt en, der vil have gavn af et puf til at bruge børnechecken på en dansk børnehverdag.

100 GANGE MERE frustrerende end de vildt mange penge er den attitude, som Daham tropper op med. Naser Khader udtaler højt den skepsis og irritation, som mange sikkert også sidder med: Det virker sært, at manden ikke har tænkt sig at løfte en finger for at blive integreret, endsige tage et job.

FOR HANS egen skyld og af hensyn til befolkningens generelle syn på flygtninge må man håbe, at Dahams lægeerklæring holder vand: Flygtningen er åbenbart så bekymret for sine resterende børn i Syrien, at han intet magter. Og Ekstra Bladets gentagne spørgsmål om, hvorvidt han så kvikker op, når alle børnene er kommet, glider han af på.