Den tidligere leder af Storbritanniens ligheder og menneskerettighedskommission (EMRK), Trevor Phillips som fandt på udtrykket»islamofobi« indrømmer:

“Jeg troede, muslimer ville blive integreret i Storbritannien … Jeg burde have vidst bedre”

GettyImages-469698190-640x480

Den tidligere leder af Storbritanniens ligheder og menneskerettighedskommission (EMRK), Trevor Phillips, har indrømmet, at han “fik næsten alt forkert” på muslimsk immigration i en fordømmende ny rapport om integration, segregation, og hvordan tilhængerne af Islam skaber “nationer inden nationer “i Vesten.

Phillips, en tidligere valgt medlem af Labour, der tjente som formand for Den Europæiske Menneskerettighedskonvention fra 2003-2012 vil præsentere “Hvad britiske muslimer virkelig tror” på Kanal 4 på onsdag. En ICM meningsmåling frigivet til Times forud for udsendelsen afslører:

En ud af fem muslimer i Storbritannien aldrig været i et ikke-muslimsk hus;
39 procent af muslimer, mænd og kvinder, siger en kvinde bør altid adlyde sin mand;
31 procent af de britiske muslimer støtter retten til en mand til at have mere end én kone;
52 procent af muslimer mente ikke, at homoseksualitet bør være lovligt;
23 procent af muslimer støtte indførelsen af ​​sharia-lovgivningen i stedet fastsat af parlamentet love.
Artiklen i Times om emnet,  indrømmer Phillips : “Liberal mening i Storbritannien har i mere end to årtier, fastholdt, at de fleste muslimer er ligesom alle andre … Storbritannien desperat ønsker at tænke på sine muslimer som versioner af Great British Bake Off vinder Nadiya Hussain, eller frække-chappie atlet Mo Farah. Men takket være den mest detaljerede og omfattende undersøgelse af britiske muslimske opfattelse endnu gennemført, vi ved nu, at bare ikke, hvordan det er. ”

Phillips bestilt “Runnymede rapporten” i Storbritannien og islamofobi i 1997, som ifølge både Phillips selv og akademikere over hele landet, populariseret udtrykket som nu er blevet synonymt med enhver kritik – lovlig eller ej – af islam eller muslimer.

Durham University Antropologi Journal bemærkede i 2007: “Det har været et årti siden Kommissionen om britiske muslimer og islamofobi blev etableret, en Kommission, som gennem sin rapport 1997,” Islamofobi: en udfordring for os alle “(” Runnymede rapporten “) ikke kun rejst en bevidsthed om den voksende virkelighed anti-muslimske og anti-islamiske fjendtlighed i Storbritannien, men også markerede starten af, hvad der kan beskrives som “det første årti af islamofobi«. Dermed Runnymede rapporten fremdrives ordet “islamofobi ‘i hverdagens almindelig sprogbrug og diskurser både den offentlige og politiske rum.”

Phillips siger, at hans nye data viser “en afgrund” åbning mellem muslimer og ikke-muslimer om grundlæggende spørgsmål såsom ægteskab, forholdet mellem mænd og kvinder, skolegang, ytringsfrihed og selv gyldigheden af ​​vold i forsvar for religion. Han bemærker – ekko en artikel om Breitbart London blot to uger siden som afslører en voksende forskel mellem ældre og yngre muslimer i Storbritannien – at “hullerne mellem muslimske og ikke-muslimske unge er næsten lige så stor som dem mellem deres ældste”.

Og mens han er forsigtig at bemærke, at mange muslimer i Storbritannien er taknemmelige for at være her, og lad identificere sig med forbilleder som Hussain og Farah er der en voksende kløft i samfundet med mange muslimer adskillelse selv.

“Det er ikke som om vi ikke kunne have set det komme. Men vi har gentagne gange undladt at spotte advarselstegn, “indrømmer han.

“For tyve år siden … Jeg offentliggjorde rapporten med titlen islamofobi: en udfordring for os alle, vi troede, at den reelle risiko for ankomsten af ​​nye fællesskaber var diskrimination mod muslimer. Vores 1996-undersøgelsen af ​​de seneste hændelser viste, at der var masser af det rundt. Men vi fik næsten alt andet galt. ”

Hans kommentarer vil komme som et slag mod dem, der fortsætter med at angribe elementer i det britiske samfund, der er bekymret over muslimsk indvandring og integration, og i virkeligheden kan endda gå et stykke vej til afstivning kommentarer af amerikanske præsidentkandidater Donald Trump og senator Ted Cruz (R-TX) 97%
søger at bremse eller standse hastigheden af ​​muslimsk indvandring til Vesten.

“Vi skønnede, at den muslimske befolkning i Det Forenede Kongerige ville nærme 2 [mio] i 2020. Vi undervurderet med næsten en million. Vi forudsagde, at den mest dødelige trussel mod muslimer ville komme fra racistiske angreb og social udstødelse. Vi er helt undladt at forudse de bymæssige konflikter 2001, der hærgede vores nordlige byer. Og selvfølgelig vi ikke drømme om 9/11 og grusomheder i Madrid, Paris, Istanbul, Bruxelles og London. ”

“I lang tid, jeg troede også, at Europas muslimer ville blive som tidligere bølger af indvandrere, gradvist opgive deres forfædres måder, iført deres religiøse og kulturelle bagage let, og gradvist at blande ind i Storbritanniens mangfoldige identitet landskab. Jeg burde have vidst bedre.”

Og Mr. Phillips selv erkender, at den masse seksuelle grooming og voldtægt skandaler, der plager stærkt muslimske befolkede byer i hele Storbritannien er på grund af muslimsk – ikke ‘asiatiske’ – mænd. Han skriver: “Den foragt for hvide piger blandt nogle muslimske mænd er blevet fremhævet af de seneste skandaler i Rotherham, Oxford, Rochdale og andre byer. Men det afspejler blot en dybt indgroet sexisme, der løber gennem Storbritanniens muslimske samfund “- i en hilsen til dem, der længe har påpeget dette i  at være tilfældet i lyset af politiske, medier, og selv politiet dækker over

Selv venstre klummeskribent Yasmin Alibhai-Brown fortalte ham: “Vi [liberale muslimer] er en døende race – i 10 år vil der være meget få af os tilbage medmindre der gøres noget virkelig vigtigt.”

Phillips kommentarer: “Nogle af mine journalist venner forestille sig, at med tiden vil muslimerne vokse ud af det. De vil ikke. ”

Og ja han lægger skylden på fødderne af den liberale, hovedstadsområdet elite, medier klasser: “Mærkeligt, er de største hindringer, vi nu står i håndteringen af ​​væksten i denne nation inden for-en-nation ikke skabt af britiske muslimer selv. Mange af vores (tydeligt un-diverse) elite politiske og mediemæssige klasser nægter simpelthen at anerkende sandheden. Eventuelle uønskede adfærd tilskrives fattigdom og fremmedgørelse. Opbakning til voldelig ekstremisme skal være skyld i amerikanerne. Undertrykkelse af kvinder er et kulturelt træk, der vil blegne med tiden, intet at gøre med den sande ansigt af islam. ”

“Selv når de konfronteres med den voksende bunke af beviser for det modsatte, og angst for den liberale mindretal af britiske muslimer, kloge, vigtige folk stadig klamrer sig til den nedladende sikkerhed for, at britiske muslimer vil med tiden komme til at se, at” vores ” måder er bedre. ”

Med hensyn til løsninger,siger Mr. Phillips  “standse væksten af ​​sharia-domstole og placere dem under regulering” sikre, at skolens ledelse aldrig falder i hænderne på en enkelt minoritetsgruppe, “sikring moskeer, der modtager en lind strøm af midler fra udenlandske regeringer som Saudi-Arabien, men forklædt, er tvunget til at reducere deres afhængighed af Wahhabi protektion “og en ende på den” stilhed-for-stemmer forståelse mellem lokale politikere og muslimske ledere – den slags Pontius Pilatus aftale, som havde så katastrofale resultater i Rotherham og Rochdale “.

Mr. Phillips kommentarer ekko dem af den tjekkiske præsident, og forskning fra hele Europa, der afslørede holdninger blandt muslimer på kontinentet har hærdet. Jo yngre muslimske, jo mere sandsynligt er det at holde synspunkter hårde linje, påpeger en ny undersøgelse .