NATO-admiral advarer mod mulig terror i Middelhavet

Den hidtil landbaserede ekstremistgruppe Daesh vil til søs og udøve terror, advarer NATO.
Den hidtil landbaserede ekstremistgruppe Daesh vil til søs og udøve terror, advarer NATO.

Fredag d. 29. januar 2016 11:59

 

Den engelske viceadmiral og NATO-topchef Clive Johnstone har i et interview med spanske medier udtrykt bekymring for, at en bestemt islamisk ekstremistgruppe søger at etablere sig med en søværts aktionsgruppe, der skal have Middelhavet som mål for sine aktiviteter. Det gælder grupperingen Daesh, der betegnes som en jihadgruppering i forbindelse med Islamisk Stat.

Ifølge viceadmiralen ved man, at Daesh har ambitioner om at etablere sig på vandet så at sige, og at de stiler mod at sende en maritim arm i aktion. Det skulle ske i stil med den taktik, som Al Qaeda har etableret, for så vidt angår maritime mål for terror. Viceadmiralen peger på, at alle typer handelsskibe og offshoreinstallationer kan være i søgelyset.

Daesh beskrives som en voksende magtfaktor inden for Islamisk Stat, og organisationen er faktisk erklæret officielt ulovlig i Rusland. Gruppen anses for at være en af de øjeblikkeligt største trusler mod global sikkerhed. Ud over Syrien skulle Daesh være meget aktive med hensyn til at etablere et fodfæste i Nordafrika.