Brexit spreder sig i hele Europa: Italien, Frankrig, Holland og Danmark Alle opfordring til folkeafstemninger

Politikerer i hele Europa har opfordret til deres egne folkeafstemninger i kølvandet på Storbritanniens historiske beslutning om at forlade EU.

Italy's Luigi Di Maio has called for a referendum as France, Holland and Denmark follow Britain

Italiens Luigi Di Maio har opfordret til en folkeafstemning i Frankrig, Holland og Danmark så de kan følger Storbritannien.

Italiens anti-establishment 5-Star bevægelse har nu officielt krævet en folkeafstemning om, hvorvidt at holde euroen.

Opmuntret af store fremgang i lokalvalg, Luigi Di Maio,  næstformand i underhuset i parlamentet, sagde: “Vi ønsker en vejledende folkeafstemning om euroen.

“Euroen, som det er i dag, virker ikke. Vi vil have alternative valutaer eller en “Euro 2

“Vi gik ind i Europa-Parlamentet til at ændre mange traktater.

“Den omstændighed, at et land som Storbritannien selv afholdt en folkeafstemning om, hvorvidt at forlade EU signalerer fiasko for Den Europæiske Union.”

5-Star bevægelse har opfordret til to forskellige valutaer i Europa, en for de rige nordlige lande en anden for de sydlige lande.

Mens sådanne folkeafstemninger om EU eller euroen ville være blot at teste den offentlige mening, fordi italiensk lovgivning ikke tillader folkeafstemninger til at ændre de internationale traktater, ville en sejr sende et klart signal til regeringen, især i kølvandet på Brexit.

Luigi Di Maio wants a referendum on whether Italy should keep the Euro

Luigi Di Maio ønsker en folkeafstemning om, hvorvidt Italien bør holde euroen

Marine Le Pen backs Brexit and has called for France to hold its own referendum

Marine Le Pen stytter Brexit og har opfordret til Frankrig at holde sin egen folkeafstemning

Brexit er et stort nederlag for den italienske premierminister Matteo Renzi demokratiske Parti og blev hyldet af tilhængere af 5-Star som en mulig springbræt til italiensk uafhængighed.

I Frankrig, Front National partileder Marine Le Pen lovede vælgerne deres egen folkeafstemning, da hun erklærede sin støtte til Brexit.

Hun sagde: “Jeg ville have stemt for Brexit. Frankrig har tusind flere grunde til at forlade EU end det engelske kongerige, fordi vi har euroen og Schengen.

“Dette resultat viser, at EU er rådnende, der er revner overalt.”

Concerns have been raised the EU is on the verge of collapse

Eksperter over hele kontinentet advarede i dag, at Brexit ville føre til hele break-up af Europa.

Lederen af  Dansk Folkeparti siger Danmark skal nu følge Storbritanniens  og afholde en folkeafstemning om medlemskabet.

Partileder Kristian Thulesen Dahls sagde, at hvis det danske Folketing ikke kan blive enige om reformer med EU folkeafstemning kunne det give Danmark en ny mulighed.

Han sagde: “Hvis et flertal i parlamentet eller anden grund ikke vil blive inddraget i dette, hvorfor ikke spørge danskerne ved en folkeafstemning afgøre sagen?”

Hvis Danmark går videre, Irene Wennemo, statssekretær til Sveriges minister for beskæftigelse, sagde den anti-EU stemning kunne spredes gennem Skandinavien og hæve muligheden for en afstemning i Sverige.

Euroskeptiske følelse er også kraftigt stigende i Holland, med to tredjedele af vælgerne afviser en Ukraine-EU-traktaten om tættere politiske og økonomiske bånd.

Anti-EU politiker Geert Wilders erklærede resultatet af “begyndelsen på enden” for den hollandske regering og EU.